За якими ознаками треба купувати болгарський перець

За якими ознаками треба купувати болгарський перець
Болгарський перець — джерело вітаміну С. Навіть цитрусові і смородина йому не конкуренти. Та й салати та інші страви він доповнює найкращим чином. Але не всі знають, як правильно вибирати перець, передає Ukr.Media.
Як і у багатьох інших овочів, у болгарського перцю існують «хлопчики» та «дівчатка». Які між ними відмінності і для чого кожен з цих видів підходить, ми розповімо у цій статті.

Солодкий болгарський перець
Щоб дізнатися, якої статі перець перед тобою, просто переверніть його. Якщо у перцю 4 сектори — це жіночий тип. Якщо 3 — чоловічий. Ось і весь секрет його опуклостей. Також до інших зовнішніх відмінностей можна віднести форму: «хлопчики» більш витягнуті, а «дівчинки» ширші і коротше. А тепер перейдемо до найцікавішого — смакові відмінності і застосування.
Смак перцю жіночої статі набагато солодше, ніж чоловічого. Крім того, «дівчатка» м'якше. Їх краще вживати у свіжому вигляді. Роби різні нарізки, салати, але в рагу або до м'яса їх краще не додавати — страва вийде дуже водянистою.
Представники чоловічої статі мають діаметрально протилежними якостями. Вони кислі і тверді. Тому вони відмінно підійдуть для консервації, рагу та інших страв, що вимагають термічної обробки. Їх також можна нафарширувати. В принципі, і в сирому вигляді вони смачні, але не настільки, як болгарські перці жіночого роду.
Ще цікавий той факт, що у перців-хлопчиків набагато менше насіння всередині. Так що якщо хочеш брати перці для посадки, краще віддати перевагу перцям-дівчаткам.
Вже точно мало хто знає, що найбільше корисних вітамінів і мікроелементів знаходиться біля ніжки болгарського перцю, яку ми найчастіше зрізаємо і викидаємо. Ще один лайфхак: чим важче перець, тим він соковитіше.
При купівлі болгарського перцю приділи особливу увагу його хвосту. Він повинен бути зеленим і пружним. Вкрай не рекомендується купувати перець з сухою або чорною плодоніжкою. В ньому явно не буде нічого корисного.
Перець з цятками теж не варто купувати. Особливо для вживання в свіжому вигляді. Потемніння, точки і здуття на шкірці і плодоніжки говорять про те, що плід вражений грибком. А помаранчеві плями говорять про те, що плід став жертвою комах.
Свіжий перець може зберігатися в холодильнику приблизно тиждень. Але не слід класти його в поліетиленові пакети – так він швидко зіпсується і вже через 2 дні може стати непридатним для салату.
Вибирай тільки смачні і свіжі болгарські перці, які принесуть користь твоєму організму.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.