Кому прийдуть штрафи за нерухомість у вересні

Кому прийдуть штрафи за нерухомість у вересні
Українців, які не сплатять податок на нерухомість, будуть штрафувати. Ті з громадян, що не внесли в казну за «надлишкові» квадратні метри, вже цієї осені можуть бути оштрафовані.
Як відомо, власники житлових квартир та будинків, загальною площею понад 60 та 120 квадратних метрів відповідно, повинні були заплатити так званий «податок на нерухомість». При цьому, законодавці не передбачили ситуацію, коли на цій житловій площі проживає одразу декілька людей. Разом з тим, ті з власників квартир, які отримали «листи щасті» від податкової, та не сплатили до початку осені в казну, у вересні мають заплатити вже на 10 відсотків більше від суми, нарахованої податківцями, а вже в жовтні їм буде нараховано штраф в розмірі 20 відсотків від визначеної суми, повідомляє Народна Правда з посиланням на «Урядовий кур’єр».
А в разі, якщо дії власників житла будуть кваліфіковані як «злісна несплата», то на квартиру може бути накладений арешт. Якщо сума податку є великою, а саме – понад 800 тисяч гривень, то несплата його може стати приводом для притягнення власника житла до відповідальності за статтею 212 Кримінального кодексу України.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.