Найефективніші напої для зміцнення імунітету

Найефективніші напої для зміцнення імунітету
Настій шипшини
У шипшині міститься достатня кількість вітаміну С, який оберігає нашу імунну систему від ризику захворіти грипом та іншими застудними захворюваннями. До того ж, у плодах цієї рослини аскорбінової кислоти в 10 разів більше, ніж у чорній смородині, і в 50 разів більше, ніж у лимонах.
Гарячий настій шипшини допомагає організму зберігати тепло в холодну пору року. Фруктоза, що міститься в плодах шипшини, стає постачальником ендорфінів і допомагає виробляти гормон радості-серотонін. В період осінньої депресії це особливо актуально.
Щоб приготувати настій з шипшини, візьміть велику жменю сухих плодів, добре промийте, потовчіть в ступці, закиньте в термос і залийте на ніч окропом. На наступний ранок у вашому розпорядженні прекрасний напій, який можна пити протягом всього дня.

Імбирний чай
Імбир ідеально підійде людям, які звикли осінню депресію заїдати чимось смачненьким, оскільки він пригнічує апетит. Імбир – найсильніший антиоксидант, що сприяє процесу очищення кишечника від токсинів, і тим самим забезпечує імунний захист організму. А ще в ньому багато вітаміну С, який також важливий для підняття імунітету.
Імбир – прекрасний антибактеріальний засіб, що очищає організм від паразитів. Він відновлює роботу підшлункової залози і печінки, стимулює роботу щитовидної залози, покращує пам'ять, очищає судини від атеросклеротичних бляшок і тим самим перешкоджає старінню організму.
Рецепт імбирного чаю простий. Корінь імбиру потрібно натерти на крупній тертці так, щоб вийшло 2 столові ложки. Покладіть їх у літрову банку, додати 1-2 столові ложки звичайного зеленого чаю, 3 столові ложки свіжого лимонного соку, 1 столову ложку меду. Банку до країв залийте окропом і дайте напою настоятися. Через годину імбирний чай готовий.
Фруктоза, що міститься в плодах шипшини, стає постачальником ендорфінів і допомагає виробляти гормон радості-серотонін.

Обліпиховий чай
В обліписі таку кількість вітамінів і корисних речовин, що всього 100 грамів цієї ягоди містять добову норму, необхідну для повноцінного життя людини. Вона здатна радикальним чином підвищити імунітет, є прекрасним засобом від застуди і кашлю (особливо в поєднанні з медом), допомагає при лікуванні верхніх дихальних шляхів.
Обліпиха покращує перистальтику кишечника, допомагає при запорах, корисна для печінки, позитивно впливає на серцево-судинну систему, знижує артеріальний тиск. А ще ця ягода радикальним чином покращує стан шкіри і волосся.
Для приготування обліпихової чаю в кількості 500 мл, вам знадобляться всього 100 г обліпихи, 2 столові ложки кориці, мед і аніс за смаком. Обліпиху потрібно розтовкти в ступці або блендері, додати мед і аніс за смаком, залити окропом, наполягати 5-7 хвилин. У вас вийдуть дві порції ароматного напою.

Кава
В одній чашці кави міститься близько 1000 мг антиоксидантів (1/4 денної норми), які нейтралізують вільні радикали, тим самим захищаючи здорові клітини організму. Крім цього, кави благотворно впливає на імунну і травну системи. Напій збільшує виділення шлункового соку, що, в свою чергу, сприяє кращому засвоєнню їжі.
Крім того, регулярне вживання кави здатна захистити людину від таких хвороб як рак печінки, хвороба Альцгеймера, цукровий діабет другого типу, алкогольний цироз печінки. А якщо пити каву без цукру, то можна уникнути карієсу.
Головне – не зловживати кавою. Задовольнитеся однією чашкою в першій половині дня-через півгодини-годину після сніданку. Надмірна кількість кави «вдаряє» по симпатичної нервової системи і тим самим непрямим чином викликає різке підвищення рівня цукру в крові. В результаті блокується розщеплення жирів в адипоцитах. Таким чином, якщо ви позбавляєтеся від надмірної ваги і споживаєте більше однієї чашки кави в день, то ризикуєте не схуднути.

Гідромель
Класичний гідромель (у склянку чистої природної води кімнатної температури вичавити сік одного лимона і покласти ложку меду) ? прекрасний енергетичний напій, який забезпечить швидкий приплив сил. Гідромель добре пити тим, хто прагне схуднути, так як він заряджає організм енергією, зміцнює імунітет і при цьому зменшує апетит. Гідромель також добре виводить токсини. Крім того, регулярне його вживання захистить ваші судини, вони стануть більш еластичними, а серце буде більш здоровим.
Щоб приготувати гідромель, у склянку чистої теплої води потрібно вичавити сік 1 лимона, додати 1 чайну ложку меду і добре розмішати. При схудненні гідромель можна пити 3 рази в день: вранці до сніданку і вдень в перервах між їжею для зниження почуття голоду. Оскільки напій містить мед (продукт з високим глікемічним індексом), то вживати його треба до 17 годин.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.