Несподівані застосування звичайного яблука в побуті

Несподівані застосування звичайного яблука в побуті
Хоча воно ж, яблуко, в підсумку призвело до «хепіенду» і щастя в особистому житті. Може, яблучка з цього списку і не забезпечать успішне заміжжя з принцом, зате точно допоможуть успішно вирішити ці 11 побутових ситуацій. Візьміть на замітку...
Англійці люблять приказувати: «apple a day keeps the doctor away». Що ж, «яблуко в день» дійсно підтримує організм і допомагає зберегти здоров'я. А ще з його допомогою можна впоратися з досить несподіваними завданнями. І не завжди кулінарними. Переконайтеся самі, спробувавши використовувати яблуко, щоб...

1. Почистити зуби
Після прийому їжі відчуваєте неприємний присмак у роті і наліт на зубах? Їдете в поїзді або взагалі вирушили у похід? Що ж, коли немає можливості використовувати зубну щітку, пожуйте яблуко. Твердий фрукт допоможе механічно очистити порожнину рота від шматочків їжі, а також спровокує підвищене слиновиділення. І ніякого нальоту.

2. Полегшити головний біль
Поки таблетки ще не почали діяти, а полегшити неприємний симптом потрібно тут і зараз, відріжте шматок зеленого яблука і вдихайте його запах. Це народне (і модно ароматерапевтичний) засіб допоможе трохи притупити біль. І, як мінімум, відволіктися від неї.

3. Зайняти дітей творчістю
З яблука можна зробити найпростіший трафарет або «штамп». Просто наріжте його половинками, вмочуйте у фарбу і залишайте забавні відбитки, де завгодно: наприклад, на папері, тканині або маминому старому фартусі. Головне-триматися подалі від шпалер і килимів.

4. Допомогти зеленим помідором дозріти
Купили не зовсім стиглі томати? Не біда. Покладіть їх в паперовий пакет разом з яблуком (з розрахунку одне яблучко на 5-6 помідорів) і чекати два дні. Від такого сусідства овочі швидко прийдуть в потрібну кондицію.

5. Посилити ефект від «прокачування» преса
Робите вправи на прес? Це круто. Але можна використовувати одночасно і стегна. Для цього під час виконання затисніть яблуко між стегнами і постарайтеся зафіксувати його, не випускаючи. Тим самим ви дасте додаткове навантаження м'язам і підсилите ефект від вправи.

6. Зберегти торт свіжим довше
Простий трюк: зберігайте тортики та іншу здобу поруч з половинкою яблука. Це допоможе тісту довше залишатися м'яким та черствіти куди повільніше.

7. Запекти соковиту курочку
Щоб під карамелізованою скоринкою м'ясо залишалося м'яким і соковитим, перед запіканням покладіть у курку половинку яблука. Як і у випадку зі здобою, яблуко допоможе ефективно утримати вологу. Так що страва вийде на славу.

8. Врятувати суп від пересолювання
При всій кулінарної вправності таки пересолили суп або бульйон? Не переживайте. Відправляйте в каструлю скибочку яблука і варіть близько 10 хвилин. А після вийміть його разом з надлишком солі. До речі, для цієї мети згодиться і шматочок картоплі.

9. ...а волосся – від жирності
Коріння волосся швидко жирніє? Тоді після миття шампунем обов'язково промийте їх водою з розчиненою ложкою яблучного оцту. Здоровий блиск без жирності забезпечений.

10. Заспокоїти висипання і поліпшити колір обличчя
Якщо ви любите використовувати повністю органічні засоби для шкіри, спробуйте одну з самих бюджетних. Просто відріжте половинку від яблука, очистіть від серцевини і протріть їм обличчя по масажних лініях. Почекайте 10-15 хвилин і змийте залишки соку водою. Цей простий спосіб заспокоює почервоніння і робить тон обличчя свіжим.

11. Прикрасити будинок або влаштувати романтичний вечір
Виявляється, з яблук виходять відмінні свічники. А потрібно всього-то вирізати держак і поглиблення для маленької «чайної» свічки. Просто, симпатично, ароматно. IKEA відпочиває.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.