У МЕРТ розповіли про перспективи приватизації кіностудії ім. Довженка

У МЕРТ розповіли про перспективи приватизації кіностудії ім. Довженка
Наміри держави щодо приватизації кіностудії ім. Олександра Довженка мають довгострокову перспективу. Як повідомляє "Українська правда", відповідні роз'яснення журналістам дали в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.
Зокрема, перший заступник міністра Максим Нефьодов зазначив, що в довгостроковій перспективі держава має позбутися усього нестратегічного майна. Чиновник визнав, що для приватизації кіностудії Довженка необхідно змінити законодавство, оскільки воно має статус національної.
У прес-службі МЕРТ пояснили, що кіностудія Довженка включена до стратегічного документу, так званий "тріаж" (в даному контексті: сортування державних підприємств – ред.).
"Це свого роду бачення, як ми будемо в довгостроковій перспективі поводитися із державними підприємствами", – заявили у відомстві.
У міністерстві підтвердили, що оскільки кіностудія Довженка має статус національної, то для її приватизації необхідно пройти через зміни законодавства, тобто найближчим часом виставляти її на приватизацію не можна. Тим не менш, це не означає, що держава відмовиться від приватизації кіностудії.
"В основу "тріажу" було покладено ідею, що є функції, які повинна виконувати держава, а є функції, які не є для неї властивими, зокрема утримання та управління цирками чи іншими закладами культури, за винятком окремих знакових об'єктів", – вказали в прес-службі МЕРТ.
Раніше DT.UA писало, що в перелік об'єктів державної власності, які підлягають приватизації протягом 2017-2020 роках, увійшли ряд українських державних цирків і кіностудій, зокрема – Національний цирк України та Національна кіностудія ім. Олександра Довженка.
Серед об'єктів, які підлягають приватизації також числяться Українська студія хронікально-документальних фільмів, Українська кіностудія анімаційних фільмів, Харківський госцирк їм. Ф. Яшина, Дніпропетровський держцирк, Одеський дежрцирк, Криворізький дежрцирк, Львівський держирк.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.