Квартира у новобудові чи на вторинному ринку: що вигідніше та як уникнути ризиків

Квартира у новобудові чи на вторинному ринку: що вигідніше та як уникнути ризиків
Під час купівлі квартири на вторинному ринку варто розуміти, що ціна на неї може значно зрости під час ремонту. Новобудови у свою чергу пропонують низку переваг і цінові пропозиції, за якими житло може обійтися до 25-30 % дешевше.

Відповідь на “квартирне питання”
Нині в Україні – найкращий час для купівлі житла. У порівнянні з минулими роками ціни на нерухомість суттєво знизилися – подекуди майже на третину. Натомість вибір об’єктів залишається солідним. Тож найперше питання, з яким стикаються покупці квартир, це – “Що вигідніше: купити квартиру в новобудові чи на вторинному ринку?”. Як не дивно, але в такий відповідальний момент українці часто керуються хибними міфами. Спробуємо розвінчати найпоширеніші з них.

Квартира в новобудові – дорогий та важко доступний варіант
На даний момент вартість квадратного метру у новобудовах столиці стартує від 11700 гривень. В сегменті “комфорт”, що є оптимальним за співвідношенням ціна-якість, вартість метру складає в середньому 16-20 тис. гривень. Отже, є можливість підібрати варіант практично для будь-якого гаманця.
Крім того, якщо на вторинному ринку купівля квартири може відбуватися лише за умови 100 % оплати, на первинному ринку – забудовники пропонують широкий вибір можливих варіантів. Це, передусім, розстрочка від забудовника, кредитування на пільгових умовах із залученням банків-партнерів, а також трейд-ін.

“Підводні камені” ремонту
Ключовим фактором при виборі нерухомості завжди була ціна. Квартири в старих будинках, зокрема так званих “хрущовках”, українці традиційно вважали дешевшими. Мовляв, там і площа мінімальна, і з ремонтом легше – при потребі можна обійтися навіть косметичним. Та на практиці рано чи пізно в старих будинках часто доводиться витрачатися на заміну важливих комунікацій – електрики чи водопроводу, і мати клопіт із встановленням лічильників. А демонтаж старих вікон, дверей і підлоги забирає чимало часу та грошей. Як наслідок – остаточна вартість ремонту в старих квартирах обходиться в рази дорожче за заплановану.
Тож нині все більше українців надають перевагу первинному житлу. Там не треба витрачатися на демонтаж старих комунікацій – можна одразу розпочинати чистовий ремонт. Більше того, можна обрати квартиру з сучасним ремонтом від забудовника і зекономити час, зусилля та гроші.

Фактор планування
На етапі ремонту стає відчутно помітною й інша перевага новобудов – широкий вибір планувань. Грамотні інженерні рішення допоможуть сповна використовувати кожен квадратний метр помешкання. У сучасних житлових комплексах відсутні звичні для “хрущовок” затісні кухні та ванні кімнати, продумано місця для розміщення шафи-купи та гардеробних. Там ви нарешті зможете дозволити собі функціональні кухонні меблі чи кутову ванну. До речі, це стосується не лише багатокімнатних квартир, а й навіть малометражних “студіо”.

Що раніше, то дешевше
Ще один плюс новобудов – можливість солідно зекономити, купивши квартиру ще на етапі забудови. Таким чином житло може обійтися до 25-30 % дешевше, аніж після введення об’єкта в експлуатацію. Що раніше людина інвестує – то вигідніша ціна. Найменше квадратні метри коштують на початковій стадії будівництва.

Як уникнути ризиків
На жаль, в Україні імідж новобудов підірвала низка скандалів із несумлінними забудовниками. Та все ж на ринку вистачає й чесних будівельників. І якщо при виборі квартири дотримуватися основних “правил безпеки”, то ризиків можна уникнути.
Головне при виборі компанії-забудовника – надійність, репутація, кількість своєчасно збудованих та заселених об’єктів. Не зайвим буде вивчити відгуки про компанію в Інтернеті, аби зрозуміти, який авторитет на ринку має забудовник.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.