Що необхідно знати тим, хто не може жити без кави

Що необхідно знати тим, хто не може жити без кави
Бетховен кожен день варив собі каву з 60 зерен, а Вольтер випивав 50 чашок в день і дожив до 83 років. Виходить, не така вже й страшна кавова залежність, як її змальовують? У цій статті ми розповімо про 7 причини випити чашечку кави негайно.

Підвищення мозкової активності.
Не секрет, що кава підвищує уважність, покращує здатність концентруватися та прискорює реакцію людини. А кава з цукром здатна тимчасово зробити вас генієм, бо саме поєднання кофеїну і глюкози активізує потрібні області головного мозку. Але ні в якому разі не пийте каву до їжі: в цьому випадку напій діє навпаки.

Підвищення тиску.
Чашкою кави можна подолати напад гіпотонії — зниженого артеріального тиску. Але тим гіпотонікам, у яких від кави частішає пульс і спостерігається тахікардія, її пити не варто. Гіпертонікам звичка пити каву теж не шкодить, оскільки організм з часом пристосовується до напою і перестає реагувати на нього підвищенням тиску.

Зміцнення імунітету.
Вживання кави, як з'ясували вчені відразу кількох країн, знижує ризик передчасної смерті: ризик тим менший, чим більше чашок кави в день людина випиває. Оптимальна кількість чашок — три. Це пов'язано з тим, що кава змінює роботу імунної системи, роблячи її активнішою, а також зміцнює печінку, серце і шлунково-кишковий тракт.
Тільки постарайтеся пити натуральну мелену каву. В розчинній менше корисних речовин, а хімічні добавки негативно впливають на шлунково-кишковий тракт.

Позбавлення від головного болю.
Кофеїн, що міститься в натуральній каві, поодинці здатний перемогти головний біль і мігрень. Але це ні в якому разі не повноцінна заміна анальгетиків. Знеболюючі препарати ефективніші, тому що в них часто додають той самий кофеїн, який підвищує дію активних речовин ліків на 40 %.

Антистрес і антидепресант.
Позбавитися від стресу можливо завдяки виробленню дофаміну і серотоніну, які «провокують» гарний настрій. Всього одна чашка кави або навіть один її запах допоможе вам не розгубитися в стресовій ситуації. А кофеїн — це один з найпоширеніших стимуляторів центральної нервової системи, і саме постійна стимуляція нервової системи утримує нас від депресії. Але таким ефектом володіє тільки кофеїн в кавою — кофеїн у чаї, газованій воді або шоколаді не здатний стимулювати нервову систему з тією ж силою.

Поліпшення пам'яті.
Тими ж стимуляторами і нейромедіаторами, якими кава підвищує настрій і працездатність, вона покращує і нашу пам'ять. Правда варто знати, що цей ефект поширюється тільки на короткочасну пам'ять. Але це вже добре, оскільки спочатку вся інформація утримується саме короткочасною пам'яттю і тільки через годину при ідеальних умовах наші знання «переписуються» на пам'ять довготривалу.

Зниження ваги.
Кава дійсно здатна утримати і знизити вагу. Знижений рівень гормону лептину в організмі призводить до збільшення ваги за рахунок відкладення жирів, а кофеїн підвищує його вміст в організмі. Тому ж кавомани довше набирають вагу, а заняття спортом для них виявляються ефективнішими.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.