В Австралії побудували будинок, який споживає енергії на $3 на рік

В Австралії побудували будинок, який споживає енергії на $3 на рік
Будинок створений за стандартними будівельними технологіями із застосуванням доступних матеріалів, здатний акумулювати сонячне світло вдень і обігрівати цим теплом приміщення вночі. Коштує суперсучасний будинок $386 400 і відкритий для всіх потенційних покупців, повідомляє New Atlas.
Дві фірми з міста Мельбурн, The Sociable Weaver і Clare Cousin Architects, об’єднали свої зусилля і створили 10-зірковий (за рейтингом енергозберігаючих технологій) вуглецево-позитивний будинок. Будівля була побудована за принципом безвідходного виробництва і сконструйована таким чином, щоб її вуглецевий слід був мінімальним. Архітектори чекають, що будинок буде економити 203 кг вуглецю на кожного, хто живе в ньому, щорічно.
Будинок площею 160 кв. метрів працює на сталій енергії, але при цьому красивий, функціональний і виглядає дуже сучасно. Його зводили із застосуванням стандартних будівельних технологій, але з мінімальною кількістю відходів: робочі вивезли всього три мішки сміття. Принцип «безвідходного виробництва» діяв і в тому, щоб домовитися з постачальниками про мінімальну упаковку для будматеріалів. Інші відходи були використані повторно або перероблені. Наприклад, осколками штукатурної плитки прикрасили садову клумбу.
За матеріалами hightech.fm.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.