Прибудинкові лічильники тепла заощадять кожному українцю до 180 грн щомісяця

Прибудинкові лічильники тепла заощадять кожному українцю до 180 грн щомісяця
Під час опалювального сезону споживачі, які платитимуть за показниками прибудинкових лічильників тепла, зможуть економити від 150 до 180 грн щомісяця. Встановлюватимуть лічильники коштом теплопостачальних компаній, інформує УНІАН.
За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, завдяки спеціальному тарифу постачальні компанії повернуть собі витрачені кошти. Щомісячні витрати на встановлений лічильник в одній квартирі – 18 грн.
«Це важливо як з точки зору зростання економіки, так і суспільного розвитку. Українці починають рахувати, скільки тепла вони витрачають і як його заощадити», – наголосив Зубко.
Важливим у цій галузі міністр вражає прийняття закону про ЖКП, який визначає права і відповідальність споживача і компанії, що надає послуги:
«Важливо, аби базові закони працювали в комплексі. Зокрема, це закон про комерційний облік, який визначає порядок встановлення й експлуатації лічильників. Таким чином обслуговування мереж до їх входження у будинок – відповідальність постачальника. Той має довести спроможність модернізувати їх, зменшивши витрати і збільшивши ефективність».
Закон про комерційний облік комунальних послуг був прийнятий 22 червня. Він передбачає обов'язкове встановлення будинкових приладів обліку (лічильників) споживання теплової енергії, гарячої та холодної води в нежитлових (до 1 жовтня 2017 року) і житлових (до 1 жовтня 2018 року) будівлях. Закон має підвищити енергоефективність в країні та унеможливити перекладання на населення наднормативних втрат монополістів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.