Депутати хочуть відтермінувати на рік обов'язкове сортування сміття

Депутати хочуть відтермінувати на рік обов'язкове сортування сміття
З 1 січня 2018 року в Україні має бути заборонено захоронення неперероблених побутових відходів, тобто запроваджується обов’язкове сортування сміття. Однак депутати вважають, що це може призвести до екологічних проблем і погіршення санітарного стану населених пунктів. Тому днями до парламенту подано законопроект №7127, що пропонує перенести термін заборони на рік.
Як пише Ракурс, законопроект №7127 має на меті надати як центральним, так і місцевим органам влади, час для вжиття заходів, що мають створити в Україні систему роздільного збору відходів, зменшити обсяг відходів, які захоронюються на полігонах та збільшити частку придатної для утилізації вторсировини. Депутати вважають, що для реалізації цього вистачить року і заборону потрібно встановити з 1 січня 2019 року. Однак існує великий ризик, що перенесення заборони на рік стане традиційним, адже облаштування в країні настільки масштабної системи роздільного збору сміття потребує багато часу і коштів.
Однак на думку міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака переносити запровадження заборони не потрібно. За його словами, на місцях було достатньо часу на підготовку, хоча «органи місцевого самоврядування, які уповноважені, мають функції і навіть гроші на здійснення такої роботи, не завжди готові та не завжди докладають максимум своєї уваги». Однак труднощі з реалізацією заборони можуть виникнути навіть незважаючи на загрозу адміністративної відповідальності – підзаконними актами досі не визначено послідовність здійснення відповідних операцій зі сміттям.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.