У Харкові розкрили масштабну квартирну аферу

У Харкові розкрили масштабну квартирну аферу
За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, минулого року до прокуратури звернулися представники міськради і повідомили про відчуження за підробленими документами квартири, що знаходиться на балансі міста.
"Квартира вартістю майже 400 тисяч гривень, у якій проживав самотній пенсіонер, не була приватизована, а перебувала у комунальній власності міста. Після смерті чоловіка його паспортом скористалися шахраї. Вони вклеїли у нього фото та підробили свідоцтво про право власності покійного на житло. З «липовими» документами на початку 2016 року зловмисники оформили довіреність на право продажу квартири та наприкінці лютого 2016 року оформили «купчу», – розповіла Катерина Шевцова.
Власником квартири став харків’янин, який, як з’ясувалося, володіє ще 6 квартирами. Крім того, він є іпотекодержателем 2 квартир, що дає йому право стати їх власником в разі невиконання боржником іпотечних зобов’язань.
У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з позовними вимогами щодо повернення житла у комунальну власність територіальної громади Харкова.
Крім того, за фактом незаконного відчуження нерухомості триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.