Цілющі напої, які допоможуть вберегтися від застуди

Цілющі напої, які допоможуть вберегтися від застуди
Щоб перемогти застуду з самого початку та не допустити її розвитку, можна обійтися без антибіотиків: потрібно вчасно вдарити по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена ще нашими бабусями.

Теплий чай з медом і лимоном
Якщо ви застудилися, приготуйте неміцний чорний або зелений чай, в який додайте 1 чайну ложку меду і лимон. Дуже важливо НЕ додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

Малиновий чай з квітками липи
Із сухих квіток липи заваріть чай, додайте в нього сухі ягоди і листя малини. Залиште настоюватися на 30 хвилин. Якщо ягід малини немає, підійде і малинове варення.

Чай з шипшини
Ні для кого не секрет, що шипшина — ідеальне джерело вітаміну С. Подрібнені сухі плоди шипшини (3 столові ложки) залийте 0,5 л окропу і залишити в термосі на ніч. Вранці процідіть і пийте 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.

Журавлинний або брусничний морс
Журавлина та брусниця — це просто унікальні за своїм бактерицидним властивостям кошти. Для приготування морсу розітріть ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст. л. суміші залийте 0,5 літра теплої води.

Гаряче молоко з мінеральною водою
Якщо у вас почався кашель, приготуйте гаряче молоко з лужною водою (наприклад, «Боржомі»). Такий напій буде сприяти виведенню мокротиння.

Молоко з часником
Цей екстренний засіб допоможе вам підвестися на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику і випити на ніч.

Компот із сухофруктів
Перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар з сухофруктів має пом'якшувальну дію при застуді і зміцнює імунітет. 100 г сухофруктів перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м'якості протягом 30 хвилин, додавши цукор (3 ст. л. на 1 л води), потім додати урюк і чорнослив, і під кінець за 5 хвилин до закінчення варіння, — родзинки і курагу. У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.

Імбирний чай з лимоном
Допоможе в холодні осінні дні, зміцнить імунітет і підвищить вашу працездатність. 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст. л. меду, 1 ст. л. соку лимона, 0,5 ч. л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці. Можна додати в чай трохи сухого подрібненого листя м'яти.

Глінтвейн
Відмінний засіб від застуди і просто смачний, корисний, зігріваючий напій! Змішати прянощі, додати 100 мл води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хвилин. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і часточки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип'ятити! У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб відразу лягти в ліжко, а в ноги покласти теплу грілочку.

Ромашковий чай
Ромашка — м'який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є добрим протизастудним засобом. Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їди. Можна додати мед.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.