Ринок нерухомості Житомира: пропозиції, тенденції та ціни

Ринок нерухомості Житомира: пропозиції, тенденції та ціни
Сфера будівництва в Україні пожвавилася і почала розвиватися активними темпами. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомили, що в 2017 році темпи будівництва в Україні прискорилися на 25 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і з кожним місяцем набирають обертів.
Найбільший ривок у порівнянні з минулим роком показали Житомирська (167 %), Кіровоградська (165 %), Запорізька (141 %), Одеська (135 %) і Київська (134 %) області.
«Будівельна галузь продовжує стабільно зростати. І дуже добре, що позитивна тенденція спостерігається не стільки в столиці, як всі звикли, а в інших регіонах України. За даними Державної служби статистики за підсумками січня-серпня цього року підприємства вже виконали будівельні роботи на суму 53,5 млрд грн. Обсяги будівництва зросли більш ніж на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Лідерами є Житомирська, Кіровоградська, Запорізька, Одеська та Київська області », – прокоментував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.
Для Житомира, з населенням в 270 тисяч жителів, це хороший показник динамічного зростання міста. Наприклад, в Запоріжжі проживає 800 тисяч чоловік, але при цьому кількість споруджуваних об'єктів менше (12 ЖК), ніж в Житомирі (19 ЖК).

Ринок нерухомості Житомира
За останні два роки на ринок нерухомості Житомира зайшло багато нових гравців. Девелопери пропонують різні варіанти планувань квартир в житлових комплексах категорії «комфорт» і «економ».
Серед споруджуваних в місті об'єктів нерухомості виділимо наступні: житловий район «Тетерівській бульвар» від київського забудовника «CBS Холдинг», житлові комплекси «Домашній» від забудовника «Артхаус», «Преміум Парк» від забудовника «Інтеграл-Буд», «Мрія на Покровській» від забудовника «КомфортБуд Плюс»,«Театральний» від забудовника «Моноліт-Інвестбуд», «Полісся» від забудовника «Всесвіт», «Княжий» від забудовника «Будєврофонд-Еко» та «Олімпійський» від забудовника «Київміськбуд».

Новий тренд – нерухомість в еко-зонах
Нерухомість в еко-зонах міста і здоровий спосіб життя – нові тенденції на житомирському будівельному ринку. Покупці цінують проекти, які будуються біля лісопарків, водойм або рекреаційний зон. Тож, забудовники намагаються забезпечити можливість вести активний спосіб життя на території нових комплексів.

Цінова пропозиція
Не дивлячись на високу конкуренцію у місті, забудовники не будуть знижувати ціни. За даними Державної служби статистики (ukrstat.gov.ua), ціни на будівельно-монтажні роботи в галузі будівництва тільки за перший квартал 2017 року зросли на 5,5 % в порівняння з груднем 2016 року.
Це пов'язано з тим, що собівартість будівництва постійно зростає, а значну її частину складають ціни на будівельні матеріали. Подорожчання будматеріалів пов'язано з ростом цін на енергоносії. Позначиться на ціні і зростання мінімальної заробітної плати з січня 2017 року. Ще одна складова зростання вартості житла – попит. Всупереч кризових явищ в економіці, інтерес до об'єктів будівництва постійно зростає. У той же час підвищуються і вимоги до якості будівництва з боку покупця.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.