Житомир планує стати першим містом у Європі, яке повністю перейде на світлодіодне вуличне освітлення

Житомир планує стати першим містом у Європі, яке повністю перейде на світлодіодне вуличне освітлення
У наступному році Житомир має намір збільшити кількість вуличних LED-світильників до 8600 і стати першим містом у Європі, яке повністю перейде на світлодіодне зовнішнє освітлення.
За словами мера обласного центру Сергія Сухомлина, торік Житомир довів цифру LED-світильників на вулицях до 5200, передає МИГ Запорожья.
«На енергоощадне освітлення ми виділили 18 мільйонів гривень з власного бюджету і скористалися коштами Держфонду регіонального розвитку», – пояснює мер. – На додачу, в усіх комунальних закладах Житомира запроваджено систему енергомоніторингу».
За словами Сергія Сухомлина, сьогодні Житомир лідирує у впровадженні енергоефективних заходів у сферах міського господарства та розвитку відновлюваної енергетики.
«Місто активно використовує можливості, які надаються міжнародними донорськими організаціями, і самостійно налагоджує контакти з інвесторами, – наголосив мер. – Так, українсько-шведська фірма займається зведенням в Житомирі трьох малих гідроелектростанцій. Словенія на базі житомирського комунального підприємства вкладає дев'ять мільйонів євро в будівництво сонячної електростанції. За допомогою Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО [Данія, Ісландія, Норвегія, Швеція, Фінляндія] і Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля Е5Р утеплюються школи, лікарні і дитячі сади. Швейцарія надає Житомиру більше десяти мільйонів швейцарських франків на реконструкцію котелень, заміну труб, будівництво ТЕЦ на біопаливі і встановлення більше сотні індивідуальних теплових пунктів [ІТП]. На гроші від Європейського банку реконструкції та розвитку [ЄБРР] і Фонду Е5Р буде побудована ще одна ТЕЦ і встановлено 75 ІТП».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.