Як позбутися від застуди за один день

Як позбутися від застуди за один день
Через різкі коливання температури восени застудні захворювання трапляються найчастіше.
Щоб легке нездужання не закінчилася серйозними проблемами, вживайте засобів, як тільки відчуєте дискомфорт в носоглотці.

Як швидко прибрати першіння в горлі
Візьміть склянку свіжого, але трохи відстояного соку буряка і додайте столову ложку яблучного оцту. Кілька разів на день полощіть горло цією сумішшю.
Зняти біль допоможе полоскання слабкими дезінфікуючими розчинами (на вибір):
1 чайна ложка борної кислоти на склянку води;
1 чайна ложка соди або морської солі на склянку води. Цей же рецепт допоможе при нежиті: просто закопуйте кілька крапель розчину в ніс 2-4 рази за день.

Медові рецепти проти болю в горлі
Натуральний прополіс – відмінний засіб для попередження ангіни. Він має антимікробну, болезаспокійливу та протизапальну властивості. Найпростіше рішення – вживання чистого прополісу у кількості 3 г за один прийом. Якщо жувати його кілька разів в день, вже на другу добу можна добитися значного поліпшення самопочуття і зникнення неприємних симптомів.
Розчиніть в склянці теплої води чайну ложку меду і полощіть горло через кожні півгодини. Ця процедура не тільки пом'якшити біль у горлі, але і знизить підвищену температуру.
Медово-лимонний напій прискорить одужання при застуді. Додайте в склянку гарячої води чайну ложку меду, чайну ложку лимонного соку і дрібку меленого імбиру. Пийте такий напій кілька разів в день.
Молоко з медом допомагає істотно полегшити неприємні симптоми ангіни. Щоб його приготувати, у склянці теплого молока потрібно розчинити чайну ложку меду. У напій можна додати трохи кориці або соди (1/3 ч. л.).

Як впоратися з закладеністю носа
Гарненько промийте ніс розчином морської солі (1 ч. л. солі на склянку чистої води). Це допоможе не тільки видалити слиз з носових проходів, але і усунути вірусні бактерії, що провокують закладеність носа. Для промивання також корисні настої трав (вересу, календули, звіробою, шавлії). Потім закапати в кожну ніздрю по 3-5 крапель соку алое.
Такожс можна закапати ніс соком буряка з медом, соком алое, моркви – по 4-6 крапель 3-5 разів на день.
Допомагає при нежиті і сік свіжого листя мати-й-мачухи. Потріть свіжі листя, вичави сік і по 2-3 краплі закопуйте в кожну ніздрю 3 рази в день.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.