Дієта для пам'яті і чим можна зігрітися в холоди

Дієта для пам'яті і чим можна зігрітися в холоди
За словами дієтолога з Університету Гельсінкі Сату Ювякорпи, проблем з пам'яттю можна уникнути, якщо правильно харчуватися, передає Ukr.Media. Певні продукти істотно знизять ризик забудькуватості. Фахівець зазначив, що їжа здатна безпосередньо впливати на кишкову флору, а за допомогою медіаторів – керувати частиною функціоналу мозку і почуттів. Відповідно, є такі продукти, які тією ж нервовій системі і шкодять.
Досить часто через нездорового раціону, що представляє собою низькоякісні вуглеводи і тваринні жири, людина поступово здатна і страждати проблемами з пам'яттю. Зокрема, гірше зі здатністю міркувати та розмірковувати стає, коли мало вітаміну В, а також є шкідливі звички. Зокрема, вживання алкоголю й цигарки. Виходячи з ситуації безпосередньо в Фінляндії, дієтолог зазначив, що там, у багатьох випадках проблеми бувають і у зв'язку з генетичними факторами. Пам'ять погіршується, тому що високий тиск, холестерин істотно підвищений, є діабет другого типу і абдомінальне ожиріння у громадян середнього віку.
Взагалі дуже добре впливає на пам'ять середземноморський раціон. Ювякорпи заявив, що якщо є в подібному ключі, то людина стає менш депресивним, а також менше забуває про те. У складі середземноморського раціону є рослинна їжа, багато цільнозернових продуктів, бобових, насіння, білого м'яса та оливкової олії, а також інші продукти. Також можна спробувати так звану Mind-дієту. При ній середземноморський раціон і те, що направлено на лікування хвороб при високому тиску, об'єднуються. Таке спеціально розробили для боротьби з хворобою Альцгеймера, як зазначив Ювякорпи. В даному раціоні є чорниця і полуниця, досить темно-зелених листових овочів, цільнозернових продуктів, бобових, горіхів, маслинової олії, а також допускається невелика кількість спиртного. Дозволяється, крім усього іншого, вживання кави, чаю і какао. Наприклад, якщо пити першого напою по три-чотири чашки, то є ймовірність, що хвороба Альцгеймера не розвинеться. При вживанні какао і темного шоколаду можна істотно поліпшити мозковий кровообіг.
Однак Ювякорпи попереджає, що дуже старатися в харчуванні другим продуктом не можна. Це може призвести навіть до негативних наслідків. Цікаво і ще одне дослідження, яке говорить про те, що є продукти, завдяки яким людина здатна пережити значний холод. Таку інформацію повідомила прес-служба ДВФУ в Примор'ї.
Там відзначили, що є якісь інноваційні, особливі розробки, над якими попрацювали місцеві молоді фахівці. Наприклад, вони є авторами м'ясного паштету з кукумарией, мармеладу, у складі якого бурі водорості, ковбасних виробів, де є і ламінарія, а також безлічі інших новинок. Їх все відправили на Міжнародну конференцію, де обговорюють технологію виробництва харчових продуктів для харчування в холодних регіонах у місті Харбін, що на території Китаю. Абсолютно всі з цього в прес-службі називають унікальним, так як там є спеціальні біологічно активні речовини, завдяки яким людина виживає і коли є достатньо суворі умови. Зокрема, до такого ставляться білкові добавки, у яких тварина і рослинне походження. Коли дані речовини окислюються, то виділяється 16,5 грамів енергії, що, відповідно, набагато більше самого інгредієнта. Крім усього іншого, в продукт додають деяку кількість жирних кислот, що містяться в морських гідробіонтах.
Раніше молоді фахівці з ДВФУ розробили і інші цікаві продукти харчування. Наприклад, вони виступають, як автори «наношоколада», у складі якого морська капуста, хлібобулочних виробів з зеленими водоростями, соусів з морськими добавками і так далі. Крім того, одна аспірантка заявила про спосіб, завдяки якому переробку панцира, хвоста і голови креветки можна використовувати, щоб створювати нові харчові продукти.
Одним словом, наука стоїть на сторожі нашого харчування, і слід експериментувати навіть в їжі – коли є можливість. Природно, перед тим, як спробувати щось, що навіть радять фахівці зі світовим ім'ям, краще проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем. Можливо, саме вам, у зв'язку з певними особливостями організму, той або інший продукт і зовсім зашкодить.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.