За півроку на Житомирщині встановили 35 домашніх сонячних станцій, з яких 9 вже отримали 20 % компенсації

За півроку на Житомирщині встановили 35 домашніх сонячних станцій, з яких 9 вже отримали 20 % компенсації
За півроку у Житомирській області приватні домогосподарства встановили 35 домашніх сонячних електростанцій на умовах 20 % компенсації з обласного бюджету.
Як повідомляє Департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Житомирської ОДА, наразі обіцяне відшкодування отримали власники 9 домашніх СЕС, передає oda.zt.gov.ua.
«Програма користується попитом, – зазначає голова Житомирської ОДА, ініціатор програми Ігор Гундич. – Жителі області починають використовувати альтернативні види енергетики, стають енергонезалежними – і не лише економлять власні кошти, а й мають змогу продавати надлишкову енергію за "зеленим тарифом».
Жителі Житомирської області можуть отримати відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15 % від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.
Для отримання компенсації необхідно вибрати потрібне обладнання у постачальника, взяти на нього рахунок-фактуру та завітати до будь-якого державного банку (Укрексімбанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк) і взяти кредит на сонячну станцію. Потім необхідно купити обладнання, встановити його та підтвердити факт встановлення в Обленерго. Далі банк передає всі відомості про позичальника обласній комісії, яка приймає рішення та повідомляє банк.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.