Будівельний бум у Житомирі: «Олімпійський», «Театральний», «Фаворит»

Будівельний бум у Житомирі: «Олімпійський», «Театральний», «Фаворит»
Цікаві новобудови, розкидані у різних куточках міста. Це перш за все ЖК «Олімпійський», який активно будують на Новій-Старій Крошні (вул. Героїв Чорнобиля). В історичному центрі Житомира монтують фундамент «Театрального» – невеликого затишного будинку на 56 квартир. А на вулиці Вітрука триває робота над третім корпусом клубного комплексу «Фаворит», який планують здати в експлуатацію вже у ІІІ-IV кварталах наступного року.
Кожен з цих ЖК має свої оригінальні особливості. Але є один важливий момент, що об’єднує їх: приналежність до комфорт-класу. Забудовники розуміють об’єктивні потреби ринку і відповідно реагують на них. Якщо 10-15 років назад – до масштабної кризи 2008 року – у Житомирі можна було звести звичайну цегляну (або навіть панельну) коробку економ-класу і розраховувати на непогані прибутки, то сьогодні ситуація кардинально інша. Споживач став ощадливішим і значно вибагливішим. Він уважно вивчає півтора десятки пропозицій на первинному ринку житомирського житла, прискіпливо порівнює їхні характеристики – і, зрештою, обирає один варіант.

«Олімпійський»
Ми вже знайомилися з житловими комплексами, розташованими у «бум-кварталі» так званої Нової-Старої Крошні. Нагадаю, там зводять «Домашній» та «Мрію на Покровській». Житловий комплекс «Олімпійський» (забудовник – «Київміськбуд») на вулиці Героїв Чорнобиля ми з певних міркувань залишили «на десерт» – і зараз саме час придивитися до нього уважніше.
9-поверховий будинок багато в чому унікальний. Наприклад, тут передбачено 10-й технічний поверх, що можна зустріти далеко не в кожному сучасному ЖК. Окрім корисної функціональності, таке рішення усуває також проблему «останнього житлового поверху». Квартира на дев’ятому за життєвим комфортом нічим не відрізняється від аналогічної квартири на восьмому: тут ніколи не буде надмірної спеки влітку чи надмірного холоду взимку – горище захистить.
ЖК «Олімпійський» матиме мінімум 5 секцій та 240 квартир. Несучі стіни зведуть з якісної керамічної червоного цегли, а зовні їх додатково облицюють клінкером з фактурним малюнком, що дозволить фасадам зберегти свій імпозантний вигляд на десятиліття. У квартирах передбачено автономне опалення. Висота стель у житлових приміщеннях 2,78 м. Ще однією особливістю «Олімпійського» є засклені за проектом лоджії та балкони, в тому числі панорамні.
Той випадок, коли покупцям не слід остерігатися «холодних» кутових квартир: товщина утеплених зовнішніх стін (зі штукатуренням) – 85 см!
Як у типовому житловому комплексі комфорт-класу/бізнес-класу, тут спроектовані однокімнатні, двокімнатні та трикімнатні квартири.
Планування досить оригінальні. Зокрема, у кожній однокімнатній квартирі – 1 санвузол, а також одне або два допоміжних приміщення, які, за бажанням господарів, можуть бути використані в якості комори чи гардеробу – або навіть другого санвузла, якщо він вам потрібен. У секції № 5 можна придбати помешкання, вікна яких виходять одразу на три (!!!) сторони світу: схід, південь і захід – і це ще одна ознака унікальності «Олімпійського».

«Театральний»

Будівництво «Театрального» розпочалося недавно і зараз тут лише збирають свайний фундамент. 10-поверховий будинок з престижною адресою Театральна, 21 – налічуватиме 56 квартир. Цегляні несучі стіни обкладені зовні облицювальною цеглою – конструктивне рішення, яке ми незмінно вітаємо. Висота стель у помешканнях 2,8 м. У будинку лише 1 під’їзд. Переходи між поверхами, а також усі без винятку лоджії – засклені за проектом. Це ще одна практична деталь, за яку ми ставимо додатковий «плюс».
Планування усіх поверхів однотипне: три 1-кімнатні квартири, дві 2-кімнатні та одна 3-кімнатна. В усіх двокімнатних та трикімнатних оселях передбачено другий санвузол. Вікна кутових помешкань, як і у випадку з «Олімпійським», виходять на три сторони світу. Тут хочеться зробити невеликий «ліричний відступ». Житомиряни, які виросли у будинках радянської доби, ставляться з певною недовірою до перших та останніх поверхів, а також до кутових квартир, які традиційно вважають «холодними». Можливо, кутові квартири у старих панельних «хрущовках» і не були еталоном кліматичного комфорту. Але зараз зовсім інша картина: у «Театральному», наприклад, товщина зовнішньої утепленої стіни становить 62 см. І саме кутові тристоронні квартири є тут найбільш привабливими з усіх точок зору.
Вартість житла у «Театральному» розпочинається від 12 400 грн. за один квадратний метр. За ці гроші покупцеві пропонують придбати квартиру у житловому комплексі комфорт-класу/бізнес-класу, який може похвалитися перш за все вигідним розташуванням на тихій ділянці вулиці Театральної, де немає жвавого руху транспорту. Серед недоліків впадає в око хіба що наявність у багатьох квартирах кімнат, довжина яких перевищує ширину більш, ніж удвічі. Втім, «вузькокімнатність» характерна сьогодні практично для всіх житлових новобудов Житомира.

«Фаворит»
Зазвичай великі житлові комплекси не особливо мудрують з оригінальністю: якщо там декілька окремих корпусів – то вони, як правило, або тотожні, або дуже подібні. ЖК «Фаворит» сміливо рве цей шаблон. Забудовник вже звів і здав в експлуатацію два корпуси клубного комплексу, які аніскілечки не схожі між собою. Тепер він завершує третій корпус на вулиці Вітрука – не схожий, як ви вже здогадалися, ані на перший, ані на другий. Саме про третій ми й поговоримо, оскільки всі квартири у корпусах №1 та № 2 забудовник вже продав.
Третій корпус «Фавориту» йде в авангарді сучасної архітектурної моди. Ви тут побачите практично все: і великі засклені балкони, і великі відкриті балкони з виходом у двір, і… маленькі «французькі» балкончики, хаотично розкидані по фасаду. Слід сказати, що «французькі» балкони не є якоюсь дивиною для Житомира. Наприклад, на вулиці Великій Бердичівській можна побачити два будинки з такими балконами, зведені у 60-і роки ХХ ст.: № 65 (біля зупинки «вулиця Довженка») та № 66/30 (на розі Великої Бердичівської/Гагаріна). Ці будівлі настільки тривіальні, що ви не одразу звернете увагу на балкони шириною близько 35 см. Але у нашому випадку архітектори «Фаворита» розмістили міні-балкони демонстративно асиметрично – і створили один з найоригінальніших фасадів сучасного Житомира.
На «французьких» балконах прийнято лише стояти, оскільки вони дуже вузькі; сісти (теоретично) на балконі шириною 50 см теж можна – якщо ви зумієте встановити стілець на металеве ґратчасте дно
Третій корпус «Фавориту» налічуватиме 240 квартир, а також нежитлові комерційні приміщення. Висота стель у житлових приміщеннях 2,7 м. Забудовник пропонує однокімнатні, двокімнатні та трикімнатні помешкання, як це прийнято у переважній більшості ЖК комфорт-класу. Будинок орієнтовано чітко за сторонами світу. Тому клієнтам, які хочуть придбати одно- або двокімнатну, слід вирішити головне питання: жити з вікнами на схід і на вулицю – чи з вікнами на захід і у двір? Власникам трикімнатних квартир думати про це не треба, оскільки всі вони як мінімум двосторонні. У таких помешканнях є великі кімнати (вітальні) площею 23,13 кв. м. Трикімнатні, що виходять на південь – тристоронні; їх можна впізнати за характерним скляним кутом, що виступає за межі фасаду.
10-поверховий будинок – монолітно-каркасний; стіни складають з газобетонних блоків, утеплюють та вкривають зовнішньою штукатуркою. У «Фавориті» клієнт завжди може отримати фахову консультацію з питань перепланування та об’єднання квартир. Якщо виникає бажання засклити відкритий балкон – ОСББ радить це зробити за єдиним проектом, аби зовнішній вигляд будинку не псувала «самодіяльна творчість».
Купити квартиру у «Фавориті» забудовник пропонує за ціною від 10 995 грн. за квадратний метр. Це не найнижчі, але й не найвищі показники для житлового комплексу комфорт-класу/бізнес-класу у Житомирі. З одного боку, будинки розташовані близько до східної околиці міста, біля старої промислової зони. З іншого боку, житловий комплекс із закритою територією, яка охороняється – пропонує клієнтам розвинену внутрішню інфраструктуру: власний фітнес-клуб, аптеки, банки, медичний центр, дитячий центр, великий супермаркет. І жодних проблем з паркуванням авто.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.