Скільки коштує оренда квартир після підвищення комуналки

Скільки коштує оренда квартир після підвищення комуналки
За запевненнями експертів ринку нерухомості, різкого зростання цін на оренду найближчим часом не має бути, але через опалювальний сезон оплата все одно виросте.
Останнім часом оренда квартир здорожчала в більшості великих міст. Але більша частина операцій проходить в сегменті найдешевшого житла – трикімнатні квартири не беруть через високі тарифи на опалення.
За даними аналітиків OLX, у Дніпрі однокімнатні квартири подорожчали на 0,45 %, в Донецьку – на 6,2 %, а в столиці – на 4,5 %. При цьому у Вінниці, Рівному, Ужгороді, Чернігові та Житомирі вартість оренди знизилася.
Що стосується Києва – найдешевші квартири здають в Деснянському районі (4442 гривні у середньому), а найдорожчі – у Печерському (13 803 за однокімнатну квартиру).
"Звичайно, як і раніше, найбільше угод відбувається в сегменті бюджетного житла. Це квартири вартістю 4-6 тисяч гривень. На такі завжди знаходиться охочий", – сказав ріелтор Максим Бабуряк.
І все ж, оплата комуналки підвищить оренду житла, особливо це стосується сегменту бюджетного житла, де квартиранти самі оплачують комуналку. З нинішніми тарифами опалення однокімнатної неутепленої квартири буде коштувати більше 1 тисячі гривень.
"Звичайно, можна намагатися знаходити спільну мову з власниками і якщо рахунки за комунальні послуги дійсно зашкалюють, є варіант домовитися про тимчасову знижку на оренду. Але це все індивідуально", – підкреслив ріелтор.
На даний момент в Києві орендувати однокімнатну квартиру можна за 4 тисячі гривень, квартира недалеко від метро та з ремонтом буде коштувати від 5 тисяч гривень. Однак є пропозиції і дешевше. Так, власники двокімнатної квартири в самому центрі Києва шукають квартирантів з орендною платою 777 гривень. Правда, квартира з голими стінами і умов для проживання в ній немає.
"Зараз кількість тих, хто шукає квартири, значно скоротилося. Пов'язано це в першу чергу з тим, що напередодні новорічних свят українці не хочуть займатися переїздом. Особливо ця ситуація загостриться в грудні. Говорити про те, як змінилися ціни – не можна. В принципі, пропозиції стабільні і зараз, як і раніше, можна знайти "однушку" і за чотири, і за вісім тисяч гривень", – повідомив київський ріелтор Максим Бабуряк.
Причина, по якій ріелтори вважають, що різке підвищення орендної плати бути не може, проста: в українців просто немає грошей, щоб платити більше.
"У наступному році нам обіцяють зростання економіки, зростання зарплат. Ось коли економіка пожвавиться, ціни поповзуть вгору. Зараз просто немає для цього ніяких передумов. Крім того, попит буде падати, а пропозиція – ні. Люди намагаються здати порожні квартири для того, щоб самостійно не оплачувати дорогу комуналку", – сказав Бабуряк.
За даними керівника київського відділення Асоціації фахівців з нерухомості Артура Пилипчука, пік на ринку нерухомості, як і кожен рік, почнеться в середині серпня і триватиме місяць. Тоді житло будуть активно шукати студенти та робітники.
Цієї осені попит на квартири збільшився на 50 %, що підштовхнуло власників житла підвищити орендну плату на 25 % порівняно з початком цього року і на 10-15 % восени.
"Це стосується тільки житла економ- і бізнес-класів. На преміум-сегмент це ніяк не вплинуло", – розповідає Артур Пилипчук.
Також оренда квартир в Києві все більше залежить від курсу долара.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.