У Британії будують завод, який очищатиме та сортуватиме сміття, при цьому виробляючи електрику

У Британії будують завод, який очищатиме та сортуватиме сміття, при цьому виробляючи електрику
У Нортвічі (Великобританія) будують завод, який очищатиме сміття за допомогою ферментів, тверду фракцію відходів сортуватимуть, а з органічної добуватимуть біогаз, з якого вироблятимуть енергію.
Завод "Renescience" зводить найбільша енергетична компанія Данії – Dong Energy A/S (змінює назву а Oersted), передає Depo.
Процес сортування і переробки на такому підприємстві починатиметься з того, що великий механічний "кіготь" вгризатиметься у гору сміття. Потім відходи протягом 12 годин очищатимуться спеціальними ферментами у 50-метрових резервуарах. Після цього отримана "суспензія" потрапляє на завод анаеробної переробки, де з органічних відходів генерують електрику. На останньому етапі, очищене сміття сортується за допомогою сепараторів, конвеєрних стрічок, магнітів та подрібнювачів.
«Завдяки такій технології з будь-якого кетчупу на дні пляшки можна отримати енергію, – пояснюють фахівці. – Тому таке сортування краще за домашнє, оскільки у ньому такий кетчуп банально змивається».
"Renescience" дозволить Великій Британії впоратися з горами сміття, чверть якого сьогодні відправляється на звалища і під час гниття виділяє метан, отримати додаткове стабільне джерело енергії та стати альтернативою будівництву дорогих атомних електростанцій.
У завод, який мають намір побудувати до кінця року, інвестують $95 млн.
Якщо технологія виявиться успішною, Dong планує побудувати серію заводів у Великій Британії, Європі та світі, включаючи Малайзію.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.