Довгобуди виведуть із категорії проблемних

Довгобуди виведуть із категорії проблемних
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд) ініціює впровадження механізмів виведення довгобудів із категорії проблемних об’єктів і захисту прав інвесторів у сфері житлового будівництва, – повідомив заступник міністра міністерства Лев Парцхаладзе.
«В Україні на сьогодні налічується майже 120 довгобудів, і питання захисту прав потерпілих інвесторів актуальні і дуже болісні. Тому один із пріоритетів міністерства зараз – розробка механізмів для виведення таких об’єктів із категорії проблемних, а також запобігання виникненню подібних ситуацій в майбутньому», – написав заступник глави Мінрегіонбуду у себе в Facebook.
За його словами, такі механізми дозволять забезпечити:
- захист прав інвесторів завдяки створенню системи реєстрації прав на майбутнє нерухоме майно, забезпечення належного контролю за дотриманням прав інвесторів протягом всього будівництва об’єкта і введення його в експлуатацію;
- неможливість появи недобудов завдяки вдосконаленню законодавства про банкрутство юридичних осіб з метою врегулювання прав на добудову нерухомого майна спроможними будівельними організаціями;
- створення страхового фонду – формування заходів механізмів контролю за здійсненням будівництва.
Як зазначив Парцхаладзе, на даному етапі це питання є дуже важливим і вимагає широкого обговорення спільно з фахівцями, експертами та громадськістю. Тому на 17 листопада в Мінрегіоні планується проведення засідання круглого столу на цю тему.
За матеріалами Hubs.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.