На Львівщині запустили сонячну та вітрову електростанції сукупною потужністю понад 40 МВт

На Львівщині запустили сонячну та вітрову електростанції сукупною потужністю понад 40 МВт
Днями на Львівщині у рамках Міжнародного економічного форуму відбулося відкриття сонячної та вітрової електростанцій. Їхня сукупна потужність становить понад 40 МВт, інформує День.
Сонячну електростанцію звели у селі Терновиця Яворівського району. Її потужність складає 20 МВт. За рік вона вироблятиме 6,5 млн кВт*год, що дозволить живити електрикою близько п'яти тисяч домівок. Електростанція займає 12 га, на яких розмістили 22 тисячі сонячних кремнієвих фотоелектричних модулів JA Solar JAP6(K)-60 255-275 4BB F35-35. СЕС має окупитися вже за 4-5 років.
Вітрову електростанцію «Старий Самбір-2» потужністю 20,7 МВт відкрили поблизу однойменного міста. Десять вітряків зможуть забезпечити електроенергією два з половиною райони Львівщини. Вітроелектростанція коштує 36 мільйонів євро. Вона належить українській компанії ТОВ «Карпатський вітер», що займається розробкою та впровадженням відновлювальних джерел енергії, створенням генеруючих потужностей з використанням енергії вітру.
Два роки тому у Старому Самборі запрацювала вітроелектростанція «Старий Самбір-1». Тож відтепер Старосамбірський район перший і єдиний в Україні, що забезпечує свої потреби виключно альтернативною енергією.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.