Urban Space 500 має відкритись поряд з Майданом Незалежності

Urban Space 500 має відкритись поряд з Майданом Незалежності
Громадський ресторан виграв аукціон і орендуватиме приміщення у Національної суспільної телерадіокомпанії України.
Urban Space 500 орендуватиме перший поверх у приміщенні на вул. Бориса Грінченка, 9. На інших поверхах працює «Українське радіо».
Аукціон провели 26 жовтня. Наразі, як повідомив сайту «Суспільне мовлення» координатор проекту Urban Space 500 Святослав Попов, документи ще не підписані. Як саме виглядатиме культурно-просвітницький простір на вул. Бориса Грінченка, 9 він пообіцяв прокоментувати після укладання договору з НСТУ. Від початку ресторан хотіли відкрити у центрі Києва, також розглядали район Старого Подолу.
Нагадаємо у березні в Києві стартувала кампанія зі збору коштів для громадського ресторану Urban Space 500, співвласниками якого стануть 500 інвесторів, які вкладуть у проект по 1 000 доларів. Заклад планували відкрити вже у вересні 2017 року, але терміни довелось посунути. Станом на 30 жовтня, до проекту долучилось вже 286 учасників і учасниць, залишилось 214 місць.
80% прибутку, отриманого від діяльності ресторану спрямовуватиметься на громадські проекти, що сприятимуть розвитку Києва, 20 % – отримуватиме управлінська компанія Druzi Cafе & Bar.
За соціальну складову у проекті відповідатиме ГО «Інша Освіта» у співпраці з платформою «Тепле Місто», за управління рестораном – Druzi Cafе & Bar. Як зазначила представниця закладу Світлана Мусій, шеф-кухар Druzi Cafе буде розробляти меню для ресторану Urban Space 500. Заклад відкриють за соціальною франшизою івано-франківського Urban Space 100. За умовами франшизи франківський заклад отримає одноразовий платіж – 5 % від суми, яку зберуть на Urban Space 500, й 3 % – складатимуть роялті.
Крім ресторану Urban Space 500 діятиме як майданчик для проведення різних заходів, тут працюватиме Urban Space Radio, на якому розповідатиметься про урбаністичні та суспільні проекти.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.