Київська влада вирішила пробачити столичним забудовникам 1,8 млрд грн боргів

Київська влада вирішила пробачити столичним забудовникам 1,8 млрд грн боргів
У Київській міській державній адміністрації (КМДА) пропонують списати як безнадійну заборгованість забудовників за сплату пайової участі за 2016 рік.
Таку ініціативу озвучив перший заступник глави КМДА Геннадій Пліс.
«У нас був борг 1,8 млрд грн в минулому році. У цих грошей давно вже минув строк позовної давності. Їх потрібно просто взяти і списати. Все, що можна було, ми звідти вже витягли», – сказав він на брифінгу в четвер.
У свою чергу експерти відзначають, що перед списанням боргу спочатку варто було б провести перевірку і з’ясувати, яка його частина неліквідна. На сьогодні частина юросіб-зайстрощіков вже може не існувати або ж випадок може бути безнадійним, зазначив представник Реанімаційного пакету реформ (РПР) Віталій Гриб.
Водночас, існують інші можливості притягнення боржників до відповідальності, зазначив він.
«Найчастіше такі заборгованості пов’язані з кримінальними діяннями. Не виключаю, що в деяких випадках заборгованість можна реанімувати за рахунок кримінальної відповідальності», – пояснив він.
Експерт звертає увагу: у 2017 році заборгованість по пайовій участі в міський бюджет Києва виросла на 250 млн грн станом на 1 жовтня, в порівнянні з 1 лютого. У той же час Плис звернув увагу на те, що рівень сплати пайових внесків забудовниками виріс, а заборгованість збільшилася через зростання інфляції і нарахування пені.
Він додав, що в результаті перевірок аудитори істотно знижували заявлену забудовниками вартість інженерних мереж, яку вираховують із пайової участі, тому завдяки нововведеній процедурі перевірки інженерних мереж місто заощадив 200 млн грн.
За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.