У Солом’янському районі запустили першу у Києві сонячну станцію на даху бюджетної будівлі

У Солом’янському районі запустили першу у Києві сонячну станцію на даху бюджетної будівлі
У Києві на даху Управління праці та соціального захисту населення, розташованого на проспекті Повітрофлотський, 40, запустили сонячну електростанцію потужністю 25 кВт.
Як розповів Ecotown голова Солом’янської РДА Максим Шкуро, першу у Києві сонячну станцію на бюджетній будівлі ввели в експлуатацію у серпні.
«105 полікристалічних сонячних панелей потужністю 270Вт кожна займають близько 400 кв. м даху управління, – розповідає він. – Після встановлення додаткової техніки та електронної черги в управлінні постійно виходила з ладу система енергопостачання, а оскільки підвищення потужності системи у «Київенерго» оцінили у півтора мільйони гривень, ми знайшли альтернативне рішення».
Сонячну електростанцію на даху Управління праці та соціального захисту населення встановила українсько-французька фірма «HeliosStrategia».
Солом’янська райадміністрація першою запустила унікальний для бюджетних установ проект з використання сонячних панелей, зауважує Максим Шкуро.
«СЕС дозволяє отримувати додаткову екологічно чисту енергію та економити кошти на оплаті енергоносіїв, – зазначає голова РДА. – За серпень-вересень сонячна станція виробила 3 610 кВт-год електроенергії, що дало змогу зекономити більше 7 тисячі гривень».
Сьогодні впровадження проектів із використання альтернативних джерел енергії у Солом’янському районі продовжується, наголошує Максим Шкуро.
«Нещодавно у приміщенні Солом’янської адміністрації встановили 1 346 LED-світильників, що теж дасть змогу економити, − говорить він. – Вже почали розробку проектів із використання альтернативних джерел енергії у освітніх закладах: зараз проектується сонячна станція для дитячого садочка на вул. Тупикова, 27 та для школи № 22 на просп. Відрадному, 36В, а у наступному році плануємо встановити сонячні панелі на даху Солом’янської адміністрації на проспекті Повітрофлотському, 41».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.