За 5 років використання електромобіля можна зекономити 600 тис. грн

За 5 років використання електромобіля можна зекономити 600 тис. грн
Для частого використання купувати електромобіль вигідніше, ніж звичайне авто з ДВЗ. За 5 років економія від експлуатації електрокара може становити 600 тисяч грн. Як передає Сегодня, про це заявив керівник проектного офісу з розвитку інфраструктури ДТЕК Ігор Ковальов.
«Стартова ціна електромобіля вища. Однак якщо він використовується інтенсивно, наприклад, в автопарку великої компанії, то нижчі експлуатаційні витрати з лишком перекривають цю різницю. При пробігу 200 тис. км, який в корпоративних автопарках досягається всього за 5 років, витрати на зарядку електромобіля будуть в 10 разів меншими, ніж на покупку бензину для авто з ДВЗ. Технічне обслуговування електромобіля також дешевше. Тож, за нашими розрахунками, економія при експлуатації електромобіля за 5 років може становити 600 тис. грн».
За словами експерта, масовий перехід на електромобілі стримують обмежений запас ходу цих автівок і слабка зарядна інфраструктура. Зокрема в Україні не вистачає швидкісних зарядних станцій потужністю 50 кВт. Їх поява сприятиме розвитку електротранспорту, появі нових моделей електромобілів та зниженню їх вартості.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.