Мінрегіон має намір "підняти" Україну на 20-е місце в Doing Business

Мінрегіон має намір "підняти" Україну на 20-е місце в Doing Business
Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має намір поліпшити позиції України в міжнародному рейтингу Doing Business за показником “Отримання дозволу на будівництво” до першої 20-ки за допомогою скасування пайової участі.
«У наступному році ми хочемо потрапити у топ-20 рейтингу Світового банку (за критерієм дозволу на будівництво — ред.)», — сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе.
Водночас, Мінрегіон прогнозує падіння України в 2018-2019 роках у рейтингу за показником “Отримання дозволу на будівництво” з 35 на 51 позицію, а в загальному рейтингу — з 76 на 77 позицію – у разі, якщо пайову участь забудовників не буде скасовано.
За словами Л. Парцхаладзе, найближчим часом Верховна Рада розгляне два законопроекти, покликані скасувати пайову участь.
Крім того, міністерство ухвалить низку інших рішень для підвищення привабливості будівельного бізнесу в Україні – спрощення процедури присвоєння поштової адреси, страхування забудовників при видачі сертифікатів і посилення контролю за якістю будівництва.
За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.