У центрі Києва держава відвоювала будівлю вартістю 6 млн грн

У центрі Києва держава відвоювала будівлю вартістю 6 млн грн
Дворічна судова війна за будівлю на бул. Шевченка завершилася перемогою ГПУ.
Завершена дворічна судова тяганина про повернення у державну власність приміщення навчального закладу, розташованого на бульварі Т. Шевченка в Києві, площею 555,8 кв. м вартістю понад 6 мільйонів гривень, йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).
В ГПУ нагадали, що ще в 2015 році був пред’явлений позов про визнання недійсними наказів Фонду державного майна України, договорів оренди та купівлі-продажу зазначеного вище приміщення, балансоутримувачем якого була державна наукова установа «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти».
Як поінформували правоохоронці, Вищий господарський суд України визнав законними і обґрунтованими вимоги Генпрокуратури, що нерухоме майно не могло використовуватися в інших, ніж освітні, цілях, а його приватизація суперечить вимогам Закону України «Про освіту» та інтересам держави. Рішенням суду від 14.12.2016 позов було задоволено, визнано незаконними всі акти і угоди щодо спірного майна, а відповідача зобов’язали повернути нерухомість державі в особі Міністерства освіти і науки України.
«Суб’єкт господарювання вдавався до неодноразових спроб домогтися скасування або зміни цього рішення: ініціював його перегляд за нововиявленими обставинами, зміна способу і порядку виконання судового рішення, а також тричі звертався до Верховного суду України із заявами про його перегляд», — розповіли у відомстві Луценко.
Як пояснили в ГПУ, у зв’язку з безпідставністю та необґрунтованістю цих вимог судовими інстанціями відмовлено в задоволенні зазначених заяв, а Верховним судом — у допуску, оскільки «правових підстав для перегляду постанови суду касаційної інстанції не встановлено».
За матеріалами Hubs.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.