У Дніпрі встановили 18,5 тис вуличних LED-світильників: кожен економить 860 гривень у рік

У Дніпрі встановили 18,5 тис вуличних LED-світильників: кожен економить 860 гривень у рік
У Дніпрі встановили 18,5 тисяч вуличних LED-світильників.
Як зазначив директор Комунального підприємства "Міськсвітло" Дмитро Костогриз, на даний момент зовнішнє енергоощадне освітлення відновили на 628 вулицях обласного центру, а до кінця року по новому засяють ще 86 вулиць, передає Інформатор.
"Нове LED-освітлення з’явилось переважно у приватному секторі, де його роками не було – прокладено більше 40 км кабелів, - розповідає він. – Всі світильники заведені на інтерактивну карту міста у диспетчерській "Міськсвітла", що дозволяє оперативно відслідковувати їх роботу".
Завдяки світлодіодам освітленість вулиць становить 94% від денної, продовжує Дмитро Костогриз.
"Кожен світильник коштує близько 6 тисяч гривень, їх виготовляють в Україні, на заводі, що належить компанії "Шредер", яка працює на європейському ринку, - розповідає комунальник. – Орієнтовний термін служби LED-освітлення становить 7-10 років, а гарантований безаварійний період роботи - 4-5 років, при цьому кожен LED-світильник, порівняно з натрієвим, за рахунок у рази меншого електроспоживання економить 860 гривень у рік".
За словами заступника мера Дніпра Михайла Лисенка, у 2017 і 2018 році на всіх реконструйованих вулицях будуть встановлюватися тільки LED-світильники, а найбільш небезпечні пішохідні переходи облаштують світильниками на сонячних панелях.
"Вдень акумулятор заряджається від сонячної панелі і його заряду вистачає на освітлення переходу протягом всієї ночі, - прокоментував Дмитро Костогриз. – Сьогодні у Дніпрі вже встановлено 72 світильника на сонячних панелей – у 2018 році ми плануємо продовжити встановлювати їх у місцях, які визначить міськрада».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.