Китайці нададуть півмільярда доларів для будівництва житла військовим і переселенцям

Китайці нададуть півмільярда доларів для будівництва житла військовим і переселенцям
Китайський національний генпідрядник став переможцем конкурсу Державної іпотечної установи на залучення позики для фінансування проекту із забезпечення житлом.
Відповідні підсумки конкурсу оприлюднені в урядовому виданні «Урядовий кур’єр».
Згідно з інформацією, сума очікуваних запозичень становить 500 млн доларів. Термін залучення – 15 років. Ефективна ставка по кредиту – 4,5 % річних.
Кредитні кошти будуть забезпечені державними гарантіями, передбаченими у державному бюджеті.
Проектом передбачено використання кредиту у двох напрямках: фінансування будівництва 1,4 млн кв. м житла на загальну суму 20,7 млрд грн, а також забезпечення викупленими квартирами 30,6 тисячі сімей на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу. Кредитування здійснюватиметься за ставкою 15,3 % річних.
При цьому на придбання житла буде направлено 200 млн доларів. На фінансування будівництва буде направлено 300 млн доларів, три транші по 100 млн доларів.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів з метою залучення іноземних інвестицій на розвиток іпотечного сектора і відновлення банківського кредитування наприкінці 2015 року запропонував передбачити в державному бюджеті на 2016 рік надання державних гарантій в сумі, еквівалентній 500 млн доларів за зовнішніми кредитами ДІУ.
Такі дані містяться в пояснювальній записці до урядового проекту закону №3000 “Про державний бюджет на 2016 рік” від 14 вересня 2015 року.
«Кошти, які повинні бути залучені ДІУ, планується направити на будівництво і забезпечення житлом державних службовців, в першу чергу, військовослужбовців-учасників АТО, і громадян України, переміщених з окупованих частин території України», – йдеться в документі.
За матеріалами Економічна Правда.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.