Український електроавтобус проїхав на одному заряді 320 км – зі Львова до Кам'янця-Подільського

Український електроавтобус проїхав на одному заряді 320 км – зі Львова до Кам'янця-Подільського
Львівський електричний автобус Електрон Е191 проїхав зі Львова до Кам'янця-Подількського на одному заряді 320 км.
Електротранспорт розроблений «Концерном-Електрон» подолав без "дозаправки" в 1,5 рази більшу відстань, ніж заявлялася, – передає Autocentre.ua.
Так, згідно з паспортом, максимальний пробіг електроавтобуса становить 225 км Однак на ділі Електрону Е191 вдалося проїхати на одному заряді (з частковим завантаженням) 320 км – від Львова до Кам'янця-Подільського, де він взяв участь у форумі екологічного транспорту.
Звичайно, у першому випадку беруться до уваги міські умови, де необхідно частіше гальмувати і прискорюватися, тим самим витрачаючи більше енергії, а у другому – автобус їхав по трасі – у такому циклі споживання енергії зменшується. Однак результат не може не вражати. Особливо, якщо взяти до уваги, що електроавтобус вже 9 місяців працює на міському маршруті і перевіз понад 250 тисяч пасажирів.
Електрон Е191 може перевозити 98 осіб, з яких 41 – на сидіннях. Електроавтобус має місця для інвалідних і дитячих колясок. Як заявляють розробники, собівартість перевезень на Електроні Е191 у 10 разів нижче, ніж на аналогічному дизельному громадському транспорті.
Крім того, львівський електроавтобус екологічно чистий і безшумний. Що стосується зарядки, на швидкій зарядці Електрону Е191 поповнює ресурс батарей на 70 % за 15–20 хвилин . Є також штатна борт-зарядка на 380В для звичайної мережі.
Поки Електрон Е191 курсує у Львові, але вже у наступному році такий автобус може з'явитися у Києві та Одесі.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.