Tesla представила електровантажівку із запасом ходу 800 км

Tesla представила електровантажівку із запасом ходу 800 км
Днями в Каліфорнії Ілон Маск представив довгоочікувану електровантажівку Tesla Semi. Вона може розганятися з нуля до 96 км/год всього за 5 секунд (без вантажу) і за 20 секунд з повним навантаженням в 36 тонн, що вдвічі швидше звичайної дизельної фури, пише Тesla-automobile.
Електровантажівка оснащена чотирма незалежними електродвигунами та має запас ходу 800 км.
«За ту ж кількість часу Semi долає більшу відстань, ніж дизельний тягач, і більш безпечно вбудовується в потік легкових автомобілів».
Маск зазначив, що звичайні дизельні вантажівки витрачають на заправку 15 хвилин, а Tesla Semi здатна заряджатися на понад 600 км за 30 хвилин. Швидку зарядку забезпечують «мегачарджери», які працюють на сонячній енергії. Для власників Semi автовиробник гарантує рівень тарифів на електроенергію в розмірі $ 0,07 за кВт⋅год. За підрахунками, проїхати милю електровантажівкою на 20% дешевше в порівнянні з дизельними тягачами ($1,26 проти $1,51). Крім того, Маск анонсував технологію конвою, коли одна чи кілька вантажівок самостійно слідують за лідером. Це ще більше знизить вартість і зробить перевезення електрофурами вигіднішими залізничних.
Всередині вантажівки є одне місце для водія в центрі, що забезпечує безпрецедентну видимість. Сидіння оточене двома сенсорними екранами. Вантажівку Tesla оснастять поліпшеним автопілотом, який забезпечить безпеку і зупинить авто в разі небезпеки для далекобійника. Вартість електрофури поки що не повідомляється, однак лише на паливі вона заощадить $200 тисяч на 1,6 млн. км. Початок виробництва Semi запланований на 2019 рік.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.