Британія виділить $58 млрд на підтримку ринку житла

Британія виділить $58 млрд на підтримку ринку житла
Уряд Великобританії виділить 44 млрд фунтів стерлінгів (понад $58 млрд) протягом п’яти років на підтримку ринку житла, заявив в середу британський міністр фінансів Філіп Хеммонд, виступаючи з традиційним осіннім зверненням до парламенту.
Серед інших заходів Великобританія скасує державне мито для тих, хто купує житло вперше, якщо його вартість не перевищує 300 тис. фунтів стерлінгів. Економія для споживачів в цьому випадку складе до 5 тис. фунтів, пише The Guardian.
За оцінками брокера Countrywide Plc, середня сума держмита, сплаченого за такими угодами, за 12 місяців, що завершилися 30 червня, склала 3,96 тис. фунтів. Сукупні доходи бюджету по цій статті досягли 1,17 млрд фунтів.
У Лондоні та інших містах з високими цінами на нерухомість держмитом не будуть обкладатися 300 тис. фунтів у випадку першої купівлі житла вартістю до 500 тис. фунтів.
У I півріччі середня ціна перших придбаних британцями квартир і будинків досягла історичного максимуму – 207 тис. 693 фунта, свідчать дані Halifax – іпотечного підрозділу Lloyds. При цьому медіанний річний дохід британських працівників, зайнятих повний робочий день, становить 28,6 тис. фунтів.
За словами Ф. Хеммонда, в середині 2020-х років обсяги будівництва нового житла у Великобританії досягнуть 300 тис. одиниць житлового фонду на рік – максимуму з 1970 року.
За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.