Українці скуповують елітні квартири: за що і хто платить

Українці скуповують елітні квартири: за що і хто платить
Попит на елітну нерухомість в зростає, стверджують столичні ріелтори. І це при тому, що вартість квадратного метра в таких будинках стартує від двох тисяч доларів, а площі квартир чималі. Журналісти "Сегодня" з'ясовували, кому по кишені квартири класу "люкс" і за що саме українці готові викласти мільйони.
Як пояснюють ріелтори, елітні квартири активно купують через те, що українці не довіряють банкам і несуть заощадження забудовникам. До апартаментів висувають низку вимог: "Вікна до підлоги, обов'язково просторі холи, висота стель більше трьох метрів", – перераховує власник агентства нерухомості Микита Макаров.
Подивитися таку квартиру навіть під виглядом покупця досить непросто. Господарі бояться грабіжників і уникають демонстрації елітних "квадратів". Зате ріелтори пропонують віртуальні тури.
Найдешевша квартира в одному з елітних будинків коштує три мільйони гривень. В ній є панорамні вікна, простора кухня, окрема кімната для одягу і величезна спальня. А ще – система клімат-контролю. Родзинкою є парк на даху – з деревцями, гойдалками і розкішними видами на центр столиці.
Однак головна причина попиту на квартири класу "люкс" – падіння цін в порівнянні з докризовим періодом – удвічі і навіть утричі. Правда, тільки в доларі. При цьому мода на величезні квартири – пройшла, розповідає власник будівельної компанії Артур Мхітарян.
"Раніше трикімнатна квартира була 140-150 метрів, на сьогоднішній день – 90-100 метрів, але більш продуманого планування. Це щоб не платити зайві гроші за квадратні метри", – розповідає фахівець.
Купують елітну нерухомість як іноземці (в основному китайці, японці і араби), так і заможні українці – айтішники, аграрії та бізнесмени. А ось про угоди з політиками і чиновниками забудовники вважають за краще не говорити.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.