Ламають балкони і зносять бетон: злодіїв в Україні не зупиняють ґрати на вікнах

Ламають балкони і зносять бетон: злодіїв в Україні не зупиняють ґрати на вікнах
Квартирних злодіїв в Україні не зупиняють навіть ґрати на вікнах – злочинці зносять бетонні покриття і виламують металеві прути. Журналісти "Сегодня" з'ясовували, як уберегти житло і на що звернути увагу, встановлюючи захисні ґрати.
Злодії придумують все нові методи "роботи". Людмила і подумати не могла, що її пограбують, але злодії потрапили до квартири через балкон першого поверху. "Ця плита дуже важка. Арматура тут важить близько 30 кг. Я не знаю, чим вони це відколупнути, може, ломом. Але справа в тому, що коли плита падала – це повинно було бути чутно", – розповідає жінка.
Людмила вважає, що грабіжники чекали, поки у вікні згасне світло, а господарі вийдуть з квартири. Згадує: в магазині вона була недовго. А коли повернулася, застала злодіїв: "Вони дуже поспішали. Поки я відкривала вхідні двері – там багато замків – вони схопили ноутбук і втекли".
Як виявилося, Людмила стала не єдиною, хто постраждав того дня. "Через дорогу в п'ятиповерховому будинку пограбували квартиру на другому поверсі. Там винесли все, що тільки можна. Нас врятувало те, що я дуже швидко повернулася", – говорить Людмила.
Злодії помічають слабкі місця, і навіть якщо на вікнах є ґрати, потрібно переконатися в їх надійності, каже експерт з безпеки. Перше ж вікно, до якого журналісти і фахівець підійшли в рамках експерименту, виявилося незахищеним – ґрати "гуляли" по всьому вікну.
Також фахівець радить бути пильними і при найменшій підозрі викликати поліцію, в тому числі, і через підозрілий шум у сусідів. Адже сьогодні грабують їх, а завтра можуть прийти до вас.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.