У Житомирі вводять в обіг екологічну "валюту"

У Житомирі вводять в обіг екологічну "валюту"
У Житомирі вводять в обіг своєрідну екологічну «валюту»: кліматичні краплі – це мобільний додаток, який відстежує та винагороджує громадян за їх внесок у захист довкілля та клімату планети.
Проект реалізується в рамках впровадження політики з підвищення енергоефективності, розвитку відновлюваної енергетики та скорочення викидів парникових газів обласного центру, передає Перший житомирський інформаційний портал.
«Кліматична крапля - це 1 кг парникового газу СО2, який завдяки екологічним діям учасників платформи не потрапляє до атмосфери, - пояснюють у мерії. – Кожен такий учасник скорочує викиди парникових газів і упродовж року може утворити 500 і більше кліматичних крапель».
Кліматичні краплі можуть отримувати як фізичні, так і юридичні особи (наприклад, голова правління ОСББ).
Зокрема, 29 листопада за екологічно дружні вчинки представники управління освіти, департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради та Агенції розвитку обласного центру спільно з директором ТОВ «КТ-Енергія» винагородили своєрідною екологічною «валютою» представників 29-ти шкіл.
«"Зелені" вчинки учасників платформи відстежуються та переводяться в електронні бали з подальшою можливістю їх обміну на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності партнерів додатку, – пояснює директор ТОВ "КТ-Енергія" Кирило Томляк. – Станом на 29 листопада 2017 року у Житомирі кліматичні краплі можна обміняти на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності у кафе "Мандри" (вул. Перемоги, 1), корисній ресторації "Це Щось" (вул. Театральна, 13), салоні з продажу вікон, дверей та відповідних аксесуарів "ОКЕАН" (вул. Чуднівська, 92)».
Житомир став першим в Україні містом, яке впроваджує своєрідну екологічну «валюту» – кліматичні краплі, наголошує директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.
«На відміну від цифрових валют, на виробництво яких затрачається велика кількість енергії, кліматичні краплі генеруються завдяки скороченню споживання енергії та екологічній поведінці мешканців, – каже він. – Приміром, за пересування містом на велосипеді протягом дня можна накрутити педалями кліматичних крапель на чашку кави чи тістечко в кафе, замінити у будинку лампочки на енергоефективні світлодіоди, можна отримати знижку на вікна або нову сантехніку».
Платформа «Кліматичні Краплі» працює на основі технології розподіленого реєстру (блокчейн) з використанням серверів Microsoft Azure. Для участі в платформі потрібно встановити додаток за посилання: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.com.kt_energy, зареєструватись та почати генерувати або приймати "Кліматичні Краплі".
Планується, що вже у 2018 році кількість учасників платформи сягне 100 000 осіб, а обсяг «Крапель» у платформі становитиме 50 000 000 одиниць, що свідчитиме про скорочення викидів парникових газів на 50 000 тон.
Організатори проекту запрошують екологічно-свідомі підприємства Житомира до співпраці та розширення програми лояльності.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.