Формула ідеальної вечері для повноцінного сну

Формула ідеальної вечері для повноцінного сну
Всі ми знаємо, що наш фізичний, психічний стан і зовнішній вигляд багато в чому залежить від здорового сну, передає Ukr.Media. Багато вважають, що сон приходить до нас сам по собі. Але все частіше люди, що живуть в сучасному ритмі, скаржаться на поганий і неглибокий сон, ранкову втому і постійну відсутність позитивних емоцій.
Існує безліч рекомендацій «як правильно готуватися до сну», більшість з яких ми вже чули, але навряд чи сприймали серйозно. Нам радять на ніч не дивитися телевізор, не вмикати комп'ютер, замінити перегляд соціальних мереж читанням книги, а головне – обмежити прийом їжі у вечірній час або зовсім відмовитися від вечері.
І, якщо припустити, що заради гарного сну ми готові відірватися від гаджетів, то лягати на голодний шлунок – завдання складне і майже нездійсненне, до того ж доведено, що це ще й шкідливо!
Звичайно, сучасний ритм життя вносить свої корективи, як в графік, так і в раціон нашого харчування. Цілий день ми зайняті справами – офіс, зустрічі, презентації, поїздки і т. д. На нормальний обід час не завжди є, ось і перебиваємося фаст-фудом.
В результаті, вечеря стає чи не головним прийомом їжі за день. Щедра трапеза на ніч, після якої слідують ще й перекуси за переглядом телевізора, – це вже норма. Але до чого може призвести звичка гарненько поїсти на ніч?
Все просто – набиваючи шлунок перед сном, ви гарантуєте собі поганий сон. Більш того, це загрожує проблемами з травною системою, з серцем, кров'яним тиском. До всього іншого, якщо ми не висипаємося, ми набираємо зайву вагу. Чому так відбувається?
«Здоровий сон дозволяє довше зберігати відчуття ситості, - пояснює голова Науково-консультаційної ради Herbalife, директор Центру харчування людини при Каліфорнійському університеті Девід Гебер. – Оптимальний нічний відпочинок дозволяє почуттю голоду з'являтися тільки тоді, коли дійсно настав час перекусити. Повноцінний сон знижує прихильність до нездорової їжі. Якщо вам важко зробити вибір між салатом і піцою або замість морозива вибрати фрукти, то в разі недосипання чаша ваг однозначно хитнеться в користь менш корисних продуктів».

Правило «Трьох Л» від Олени Говорової
«Щоб з ранку відчувати себе «енерджайзером» і швидко включатися в активний графік, потрібно дотримуватися простих правил – лягати спати з Легкою головою, Легким серцем і Легким шлунком», - радить легенда української легкої атлетики, бронзовий призер Олімпійських ігор і фітнес-експерт Herbalife Олена Говорова.

Легка голова.
Ще наші прадіди казали, що ранок вечора мудріший. Згідно експериментально підтвердженим графіком мозкової активності, саме на ранкові години припадає пік активності творчого потенціалу. Тому, перед сном обов'язково відключіть «друге я», перестаньте розмовляти самі з собою, щиро подякуйте за прожитий день, і себе в тому числі. Ну і звичайно, не дивіться на ніч телевізор. Особливо новини, політичні програми, серіали та бойовики. Це погано позначається на психоемоційному стані. Замініть перегляд телевізора легкою вечірньою прогулянкою.

Легке серце.
Постарайтеся знайти рівновагу і гармонію в душі – вимкніть всі тривоги і страхи. Але якщо вас все-таки щось продовжує турбувати, необхідно повністю розслабити спочатку обличчя, потім шию, плечі, руки і так поетапно – все тіло. Крім цього, не намагайтеся у другій половині дня підбадьорити себе за допомогою кави або інших енергетиків.

Легкий шлунок.
Нічні кошмари, важке пробудження, м'язова втома, розбитість, неприємний запах з рота – все це від переїдання на ніч. Але зазвичай після завантаженого робочого дня дуже хочеться поїсти, а важка їжа перед сном абсолютно неприпустиме. Адже організм повинен вночі повноцінно відпочивати, а не переварювати важкі стейки, котлети з картоплею або калорійні десерти.

Формула ідеальної вечері:
Вечеря повинна бути регулярною: спроба пропустити вечерю розцінюється організмом як сигнал до голодування, а значить, метаболізм порушиться.
Вечеря має бути за 3-4 години до сну і за 12 годин до сніданку.
Вечеря повинна містити їжу, багату харчовими волокнами і легкий для засвоєння білок (м'ясо, птицю, рибу, сир, яйця, бобові), тому як саме білок забезпечує почуття ситості і є будівельним матеріалом для організму.
Вечеря повинна займати не більше 25 % від добового споживання калорій.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.