Скільки українців встигли подати заявки на участь у програмі «Доступне житло» 2018 року

Скільки українців встигли подати заявки на участь у програмі «Доступне житло» 2018 року
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву 28 листопада 2017 року розпочав прийом заяв від претендентів на участь у програмі «Доступне житло».
Протягом 28-30 листопада 2017 року заявки на участь у програмі «Доступне житло» з фінансовим забезпеченням у 2018 році подали приблизно 2000 українців. Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (ГФСМЖС).
Як з'ясував Domik.ua, співробітникам офісу іпотечного центру ГФСМЖС в місті Києві та області за один робочий день вдається оформити 60-70 пакетів документів.
За словами керівника іпотечного центру ГФСМЖС Миколи Марчука, за 30 листопада до кінця робочого дня в столичному офісі в чергу для подачі документів записалися 1201 чоловік. З урахуванням навантаження в регіональних управліннях, за три дні прийому в чергу записалися приблизно 2000 чоловік.
Голова ГФСМЖС Сергій Кімнатний впевнений, що регіональні управління з роботою справляться, так як оформлення документів триватиме до кінця цього року. У перші три дні роботи зафіксовано ажіотажний наплив відвідувачів. За перший день прийому документів, 28 листопада, співробітники всіх відділень на місцях обробили 156 пакетів документів. У ГФСМЖС вважають, що всі, хто має право претендувати на участь в програмі, до кінця зможуть подати документи. Фонд працює прозоро, заявники можуть контролювати проходження документів по електронному реєстру дистанційно - на сайті ГФСМЖ.
На виконання програми «Доступне житло» уряд України виділив 30 млн грн з державного бюджету на 2017 рік і розподілив їх по регіонах на пропорційній основі. Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №272 від 17.10.2017, області отримали бюджетні кошти в залежності від кількості зареєстрованих учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб і громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Як зазначив Сергій Кімнатний, ГФСМЖС запропонував додатково виділити на 2018 рік для програми «Доступне житло» 9 млн грн. За його оцінкою, цю суму можна сформувати за рахунок економії коштів інших житлових програм. Відповідні документи вже надійшли на розгляд до профільних міністерств.
У наказі Кабміну №272 про виконання програми «Доступне житло», державна компенсації витрат на покупку житла розподілена так:
- для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб – 50 %;
- для громадян, які потребують поліпшення житлових умов – 30 %.
За даними голови ГФСМЖС, станом на 1 грудня 2017 року черзі на обліку для поліпшення житлових умов перебувають приблизно 657 тис. Громадян України, з них 10 % – молодь. Сергій Кімнатний звернув увагу на те, що кількість потребують житла громадян необхідно уточнити. «Зареєстровані понад 1,5 мільйона внутрішніх переселенців, але немає даних, скільки з них потребують вирішення житлового питання», – описав він ситуацію.
За оціночними даними ГФСМЖС, понад 60% переселенців не мають наміру повертатися на території колишнього проживання, і вимагають вирішення житлового питання. Також, за даними Сергія кімнатні, не мають житла приблизно 9 тис. Учасники АТО. «У рішенні цієї проблеми їм потрібна допомога держави і органів місцевого самоврядування», – зазначив фахівець.
Джерело: domik.uа.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.