Як часто прати постільну білизну, ковдри та подушки

Як часто прати постільну білизну, ковдри та подушки
Людина проводить уві сні третину життя. Постільна білизна – це аналог звичайного одягу – його ми «носимо» по 7-10 годин на добу. Піклуватися про його свіжості так само важливо, як і про охайності одягу.
Від чистоти постільної білизни залежить не тільки якість сну, а й здоров'я волосся, шкіри обличчя і тіла. Domik.ua розповідає, як часто потрібно прати постільну білизну, щоб бути здоровим і забезпечити собі здоровий сон.

Як часто прати постільну білизну
Шовкова, бавовняна, лляна, бавовняна – постільна білизна з будь-якого матеріалу слід прати кожні десять днів, тобто не рідше трьох разів на місяць.
Якщо уві сні людина пітніє, прання постільної білизни потрібно влаштовувати частіше – раз в тиждень при температурі вище 60-ти градусів за Цельсієм. Чим гаряче вода, тим більше шкідливих мікроорганізмів знищаться під час прання.
Регулярна прання в гарячій воді - це надійний спосіб убити живуть в білизні кліщів. Мікроскопічні організми – клопи, пилові кліщі, що паразитують черви розмножуються в постільній білизні і подушках, якщо довго не прати вироби.

Навіщо часто прати постільну білизну
- Постільна білизна – це, по суті, одяг. Її ми «одягаємо» на сім-десять годин щодня. Брудниться вона так само, як і звичайний одяг, тому їй потрібна регулярна прання.
- Під час сну постільну білизну вбирає огрубілі клітини шкіри, шкірний жир з голови, тіла і піт. Ці речовини – сприятливе середовище для розмноження бактерій.
- Прати постільну білизну необхідно, щоб знищити мікроскопічні пилові кліщі. Це мікроорганізми, які харчуються омертвілими клітинами шкіри. Їх життєдіяльність провокує виникнення алергії, екземи, кон'юнктивіту і хронічного нежитю.

Як часто прати постіль

Вовняні ковдри
Такі ковдри необхідно здавати в хімчистку, щоб забезпечити виробу максимально якісне прання. Робити це потрібно не рідше двох разів на рік.

Бавовняні і синтетичні ковдри
Ці ковдри можна прати в пральній машинці, вибравши тривалий режим прання. Бавовняні і синтетичні ковдри необхідно прати не рідше одного разу на рік. Якщо після прання ковдри не використовуються, їх слід зберігати в поліетиленовому пакеті в шафі.

Пухові ковдри
Перед пранням пухової ковдри слід переконатися у відсутності протертих місць на виробі. Якщо такі виявлені, необхідно зашити ковдру, щоб під час прання крізь потертості Не йде пух.
Прати пухова ковдра можна в пральній машинці, вибравши делікатний режим прання. Після вилучення з машинки ковдру потрібно розправити, розкласти на сушарці і залишити висихати на добу.

Матраци
Будь матрац раз на місяць потрібно пилососити. Щоб матрас не зношувався до вм'ятин, його необхідно перевертати кожен місяць. Так режимом експлуатації обладнання рівномірно, не просідаючи і не утворюючи «ям».
Перевертати не потрібно тільки односторонні матраци. Поради по правильному чищенню і пранню матраців вказані на інструкції по експлуатації.

Подушки
Подушки з будь-якого матеріалу слід прати або чистити раз в два місяці, щоб регулярно знищувати паразитів, які живуть в тканинних волокнах. Для прання подушок слід використовувати порошок з мінімальною кількістю ароматизаторів і ароматів. Так ви не будете вдихати його випари після прання і сушіння подушки.
Порада. Щоб знищити постільних кліщів і білизняних клопів, необхідно додати в процесі прання відбілювач. Він дезінфікує краще, ніж гаряча вода з пральним порошком.
При пранні білої постільної білизни можна додавати відбілювач з хлором. Якщо перете кольорові вироби, додавайте кисневий відбілювач, яка не приглушує колір.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.