Як у Луцьку старенька панельна дев'ятиповерхівка перетворилася у енергоефекивний будинок: за опалення платять 10 грн/кв м

Як у Луцьку старенька панельна дев'ятиповерхівка перетворилася у енергоефекивний будинок: за опалення платять 10 грн/кв м
У Луцьку мешканці старенької панельної дев'ятиповерхівки на вулиці Конякіна, 29а після комплексної термомодернізації платять за опалення 10 грн/кв. м.
Оновлення будинку, якому вже 17 років, почалося більше двох років тому – після створення ОСББ, передає "Четверта влада".
Зокрема, у 2017 році об'єднанню вдалося встановити індивідуальний тепловий пункт і тепловий лічильник за урядовою програмою безвідсоткового кредитування, повністю відремонтувати дах за програмою сприяння діяльності ОСББ Луцька, а також утеплили та відремонтували фасад дев'ятиповерхівки за підтримки Держагентства з енергоефективності.
Так, загальна вартість робіт з утеплення, які компанія "Галспецбуд" провела за два місяці – у вересні-листопаді, склала 1 мільйон 268 тисяч гривень, з яких 475 тисяч гривень, тобто 60 % вартості матеріалів, компенсувало ОСББ на Конякіна, 29а Держенергоефективності.
На додачу, на оновленому фасаді будинку з'явився великий логотип Луцька – вже другий в обласному центрі. Перший розмістили на Федорова, 4.
Опалювальний сезон із новим обладнанням та комплексною термомодернізацією розпочався у девятиповерхівці без ексцесів: все чітко працює і забезпечує гарні результати: за листопад мешканці будинку заплатять за опалення втричі менше у порівнянні з попередніми періодами. У будинку на Конякіна, 29а тариф за теплопостачання склав 10 гривень за квадратний метр, тоді як загалом по місту – 30,07 грн/кв. м.
У наступному році ОСББ планує зайнятися благоустроєм занедбаної прибудинкової території. Мешканці будинку звернулися з листом до керівництва міської ради з проханням внести будинок до переліку прибудинкових територій, капітальний ремонт яких планується провести у 2018 році.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.