Українці розмітають квартири для святкування Нового року: за скільки ще можна зняти житло

Українці розмітають квартири для святкування Нового року: за скільки ще можна зняти житло
Українці активно готуються до Нового року – кияни їдуть до Львова і Одеси, а тамтешні жителі – направляються в столицю. Журналісти «Сегодня» з'ясували, скільки коштує квартира на свята і як безпечно бронювати таке житло.
У столиці оренда квартир на новорічні свята – досить популярна послуга. Знімають як іноземці і мешканці з інших регіонів України, так і самі кияни, які шукають різноманітності. До Нового року залишилося півмісяця, і 90 % квартир уже заброньовані, стверджують ріелтори.
Найбільший попит – на апартаменти в центрі, поруч з головною ялинкою і місцями масових гулянь. Це задоволення не з дешевих: однокімнатні кварти в центрі коштують від 2000 гривень на добу, двокімнатні – від 2500 гривень. Житло подалі від центру міста здається на кілька сотень дешевше.
«Найпопулярніші – дво- і трикімнатні квартири в межах 100 кв. метрів. Чисту акуратну квартиру в хорошому місці з хорошою інфраструктурою, щоб було все в пішій доступності, можна розглядати від 1900-2000 гривень», – розповідає експерт з нерухомості Володимир Романов.
Кореспонденти знайшли дешевший варіант і вирушили на перегляд. За простору двокімнатну, правда, в спальному районі, власники просять тисячу гривень на добу. За ці гроші наймач отримає велику кімнату з панорамними вікнами, розкішну спальню, кухню і навіть два санвузли
Правда, більшість господарів не хоче здавати квартиру на свята менш ніж на три доби – щоб більше заробити і не мати клопоту, кажуть ріелтори.
У порівнянні з минулим роком вартість квартир в Києві на свята зросла аж на чверть. Однак, попит є, стверджують ріелтори.
У Львові зняти квартиру під Новий рік ще важче. Житло на Новий рік розібрали ще на початку осені. І ціни тут, як і в столиці, в порівнянні з минулим роком зросли майже на чверть. Вартість однокімнатної – від 1000 до 20 000 гривень, двокімнатної – від 1500 гривень.
«Чим більшу кількість днів люди хотіли б провести в квартирі – тим вона буде дешевше», – зазначає ріелтор Михайло Бокоч.
На одеські квартири взимку попит трохи менше, а тому нижче ціни. Багато пропозицій в центрі.
«Діапазон для українського туриста – можливо зняти і за 500, 800 і за 1000 гривень. Все залежить від кількості проживаючих, стану квартири», – пояснює експерт з нерухомості Олеся Мокра.
При цьому, як зізнаються ріелтори, на свята українці найчастіше шукають квартири з дорогими меблями, і красивими видами з вікон – щоб зробити вдалі селфі для соцмереж.
Тим часом прагматики радять не забувати про обачність і ретельно перевіряти власників житла, щоб не стати жертвою шахраїв.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.