Як безпечно і недорого знищити цвіль в будинку

Як безпечно і недорого знищити цвіль в будинку
Поширення цвілі і грибка в квартирі або будинку – небезпека для здоров'я мешканців приміщення.
Основа цвілі – грибок, що провокує хвороби дихальних шляхів – бронхіальну астму, туберкульоз, хронічний бронхіт і кашель.
Сліди цвілі або її спори, навіть на початковому етапі виникнення необхідно терміново знищувати. Якщо з цвіллю не боротися, вона «захопить» всі стіни в приміщенні.

Як позбутися від цвілі на стінах за допомогою підручних засобів.

Перекис водню
Розчин перекису водню – недорогий і ефективний засіб в боротьбі з цвіллю в житлових приміщеннях. Необхідно підготувати 3%-вий перекис водню, харчову соду і оцет. Слід перемішати по 1 столовій ложці кожного інгредієнта в окремій ємності і перелити суміш в розпилювач або пульверизатор. Отриманим розчином необхідно обприскувати уражені грибком поверхні. Завдавши суміш перший раз, потрібно залишити її на стінах на 10-15 хвилин. Після цього слід протерти стіни сухою чистою ганчіркою або губкою. Потім – повторити процедуру ще два-три рази.

Столовий оцет
Кислота, що міститься в оцті, гарантовано знищує грибкові бактерії і цвіль. Столовий оцет ефективний не тільки в боротьбі з цвіллю, а й в очищенні повітря від вірусів.
Щоб приготувати розчин проти цвілі, необхідно налити половину склянки дистильованого білого оцту в ємність з кришкою-розпилювачем. Потім слід розпорошити оцет на поверхню з цвіллю і залиш на годину.
Через годину потрібно протерти запліснілий ділянку ганчірочкою, змоченою в чистій воді і дати поверхні висохнути.
Порада! Щоб усунути гострий запах оцту, необхідно нанести на поверхню суміш з однієї склянки води і ложки лимонного соку.

Масло чайного дерева
Масло чайного дерева – недешевий, але дуже ефективний засіб в боротьбі з розсадниками цвілі в квартирі.
У склянку води необхідно додати 2 чайні ложки олії чайного дерева.
Отриману суміш слід розпорошити на спори цвілі. Після висихання потрібно видалити залишки грибка за допомогою чистої тканинної серветки.

Екстракт цитрусового насіння
Це неагресивний спосіб усунення цвілі. Він ефективний у випадках, якщо грибок тільки почав з'являтися на стінах і його можна видалити за один підхід.
Цитрусові – апельсини, грейпфрути, лимони, мандарини – здатні легко знищити «розсадник» цвілі.
Необхідно додати в стакан води 10 крапель екстракту цитрусового насіння. Змішавши суміш, потрібно побризкати нею поверхні з грибком. Після висихання слід протерти стіну чистою тканиною.

Харчова сода
Суміш харчової соди з водою і столовим оцтом – один з найефективніших засобів у боротьбі з цвіллю в квартирі або будинку.
Необхідно налити в розпилювач півсклянки води, додати столову ложку соди і стільки ж оцту. Отриману суміш потрібно нанести на цвіль і через 30 хвилин витерти вологою тканинною губкою.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.