В Україні заморозили будівництво понад 2 тис. житлових будинків

В Україні заморозили будівництво понад 2 тис. житлових будинків
Новий законопроект про захист прав потерпілих кредиторів при будівництві житлової нерухомості, який зараз перебуває на стадії розробки, зможе вирішити проблему довгобудів в Україні та захистити права осіб, які постраждали від протиправних дій забудовників, – заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе під час презентації концепції документа.
«Сьогодні немає законодавчих механізмів для захисту прав потерпілих громадян, чиї кошти залучалися в будівництво. Тому ми розробляємо дієвий законопроект, який в першу чергу, повинен захистити права і законні інтереси громадян. А також сприяти завершенню будівництва. Таким чином, ми хотіли б розв’язати давню проблему довгобудів і виключити виникнення подібних ситуацій в майбутньому», – цитує заступника голови Мінрегіонбуду його прес-служба.
Також Парцхаладзе підкреслив важливість законодавчого вирішення питання про існуючі незавершені та проблемні об’єкти.
Як зазначають у міністерстві, в цілому законопроект спрямований на:
- посилення захисту прав громадян, чиї кошти були вкладені в будівництво житлових об’єктів;
- стимулювання замовників до своєчасного завершення будівництва незавершених об’єктів;
- пошук рішень з добудови проблемних об’єктів;
- пошук джерел залучення фінансування для завершення будівництва незавершених об’єктів;
- запобігання виникненню подібних ситуацій в майбутньому.
Як розповіли в міністерстві, найближчим часом перша редакція нового законопроекту буде опублікована на його сайті для ознайомлення і обговорення з громадськістю.
В Мінрегіонбуді нагадали, що на початок 2015 року в Україні налічувалося 14 915 об’єктів незавершеного будівництва, в тому числі – 3823 житлові будинки. Найбільше таких об’єктів було в Донецькій області (429), Харківській (369), Києві (357), Хмельницькій (314), Запорізькій (243) і Житомирській області (232).
Причому будівництво 2135 житлових будинків – тимчасово припинено або законсервовано. Частина таких об’єктів – це багатоквартирні житлові об’єкти, які споруджувалися із залученням коштів інвесторів громадян.
«За даними обласних (міських) державних адміністрацій, станом на 1 жовтня 2017 року в перелік проблемних включено 119 об’єктів житлового будівництва», – резюмували в міністерстві.
За матеріалами Hubs.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.