На одного жителя Києва припадає лише 22 «квадрати» житла – експерт

На одного жителя Києва припадає лише 22 «квадрати» житла – експерт
Хоча житло в українських новобудовах стає просторішим, на одного жителя Києва припадає лише 22 квадратні метри житлоплощі. Про це розповів голова правління, – президент холдингової компанії «Київміськбуд» Ігор Кушнір.
«Якщо взяти статистику, в Києві офіційно проживає понад 2,8 мільйона осіб. Фактично, напевно, будуть всі 4 млн. При цьому житловий фонд міста налічує близько 65 млн кв. метрів. Виходить, що на одного жителя припадає всього-на-всього 22 "квадрати", тоді як в країнах Європи цей показник в рази вищий. Тому будувати є для кого», – зазначив Кушнір.
За його словами, ринок новобудов може розвиватися в бік іпотеки.
Нагадаємо, в цілому в Україні ринок первинної нерухомості перебуває в підвішеному стані: з одного боку, людей, які потребують житла, як і раніше багато, так само як і тих, хто вважає вкладення грошей в нерухомість хорошою інвестицією. З іншого – вони бояться витрачати накопичене, тому що через постійне зниження цін на житлові метри високий ризик: все більше будівництв в країні заморожують, а передбачити це заздалегідь майже нереально.
При цьому в Україні падають ціни і на вторинне житло. У міру зниження ціни експерти відзначають і зростаючий попит, якого не було в минулому. Крім того, житлу на продаж намагаються надати товарний вигляд: «квартири під ремонт» продаються дуже погано або зовсім дешево.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.