Медиків в Полтавську область «заманюють» безкоштовним житлом

Медиків в Полтавську область «заманюють» безкоштовним житлом
У Полтавській області закликали приїжджати на роботу лікарів, у яких немає власних квартир. Зокрема, житло вже добудовують в містечку Решетилівка. Журналісти «Сегодня» дізнавалися, скільки медиків зможуть отримати будинки і як це допоможе пацієнтам.
Лор-лікар Ярослав Грушко потрапив на роботу в Решетилівку за розподілом з університету. Каже, що залишився б тут надовго, якби було житло.
«Жилье – это для молодого специалиста такой фактор, который его задержит на месте. Даже не заработная плата, а именно жилье», – считает врач.
Місцева влада вирішила забезпечити Ярослава і чотирьох його молодих колег житлом. Під службові квартири перебудовують корпус районної лікарні, який десять років стояв недобудованим. У будівлі з'явиться п'ять двокімнатних квартир з усіма зручностями.
«Площадь квартиры удобная – нет проходных комнат, кухни также большие, санузлы раздельные», – рассказал начальник отдела архитектуры и градостроительства Решетиливского горисполкома лег Приходько.
Будівлю спочатку не проектували під житлові приміщення. Тому тепер будинок утеплюють - щоб жителі менше витрачали на опалення кімнат з дуже високими стелями. Як відзначають підрядники, економія може скласти до 60 %.
Всього на переобладнання будівлі витратять близько трьох мільйонів гривень з місцевого та державного бюджетів. У міськраді кажуть, що готові братися і за нові подібні проекти.
«Сегодня мы ждем любого инвестора, который бы мог сюда к нам прийти и строить жилье. Мы всегда его поддержим и даже будем участвовать в софинансировании», – говорит решетиловский голова Владимир Кузьменко.
До кінця року в будинку для медиків планують перекрити дах, щоб почати внутрішні роботи. Нові мешканці повинні заселитися навесні.
У той же час, в Івано-Франківській області в Коломиї медики вийшли на протест – їм заборгували вже більше 20 мільйонів гривень зарплати. Якщо ситуація не зміниться, коломийські лікарі загрожують, що надаватимуть тільки невідкладну допомогу.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.