Буковинцям частково відшкодують вартість встановлення домашніх сонячних станцій

Буковинцям частково відшкодують вартість встановлення домашніх сонячних станцій
Мешканці Чернівецької області зможуть отримати часткове відшкодування вартості обладнання і матеріалів домашніх сонячних електростанцій потужністю до 30 кВт.
Про це йдеться у меморандумі про співробітництво, який був підписаний за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука та директора Чернівецької обласної дирекції ПАТ АБ «Укргазбанк» Ілони Бондарець-Строінської, передає ЧОДА.
Проект покликаний сприяти популяризації відновлювальних джерел енергії серед буковинців.
Як зазначив Олександр Фищук, необхідно впроваджувати технології сонячної енергетики.
«Треба відходити від старих, традиційних методів використання енергії та переходити на альтернативних джерела», – каже він.
В свою чергу представник ПАТ АБ «Укргазбанк» Ілона Бондарець-Строінська зауважила, що влада Чернівецької області долучається до екологічних проектів, які дозволяють державі отримати незалежність від традиційних джерел енергії.
«У 2017 році банківською установою розроблена нова програма - кредитування домашніх сонячних станцій потужністю до 30 кВт для населення, – каже вона. – Наш банк один з перших в Україні, який інвестує в екологічні проекти, які не лише прибуткові, але й мають позитивний вплив на навколишнє середовище».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.