Вирощування енергокультур в Київській, Житомирській, Чернігівській і Львівській областях заощадить 5,5 млрд м3 газу щороку

Вирощування енергокультур в Київській, Житомирській, Чернігівській і Львівській областях заощадить 5,5 млрд м3 газу щороку
Використовуючи малопродуктивні землі для вирощування енергетичних культур дозволить державі заміщувати 5,5 млрд м3 газу щороку. На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, виступаючи в інформаційному дні «Використання малопродуктивних земель для вирощування сталої біоенергетичної сировини – додатковий дохід для аграріїв», організованому Біоенергетичною асоціацією України.
Енергетичні культури як джерело біомаси використовують в багатьох європейських країнах. Серед них – Італія, Німеччина, Швеція. В Україні є близько 4 млн га малородючих земель, які підходять для вирощування енергокультур, зокрема в Київській, Житомирській, Чернігівській та Львівській областях. За врожайності 11,5 млн т з 1 млн га, вдасться щорічно заощаджувати близько 5,5 млрд м3 газу. Якщо охопити весь потенціал – 4 млн га цих культур, то обсяг заміщення газу сягне 20 млрд м3, а це 2/3 потреб країни в газопостачанні.
На заході преставили успішний приклад вирощування енергетичної верби в Україні компанією «Салікс Енерджі». Площа плантацій складає 1 700 га, урожайність – 34000 т/рік, а заміщення газу – 10 млн м3 газу/рік. Також у Львівській і Житомирській областях вирощують енергетичну тополю. Зараз Держенергоефективності спільно з БАУ розробляє законодавчу базу для створення електронної платформи торгівлі біопаливом, яка допоможе пришвидшити розвиток цього сектора.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.