У селищі на Дніпропетровщині будують дитсадок за європейським проектом: біопаливо, сонячні батареї та природне освітлення

	 У селищі на Дніпропетровщині будують дитсадок за європейським проектом: біопаливо, сонячні батареї та природне освітлення
У селищі Іларіонове (Дніпропетровська область) будують сучасний унікальної форми дитячий садок з біопаливною котельнею та сонячними панелями.
Зводити будівлю за європейським проектом почали півроку тому, передає pavl.dp.gov.ua.
«Садок майбутнього» буде у формі стільників – за принципом чашечок з воску, який бджоли й оси роблять для зберігання меду. Згідно із задумом архітекторів, у приміщення весь день потраплятиме сонячне проміння.
Проектувальники також передбачили часткову енергонезалежність дитсадка – на даху будівлі встановлять сонячні панелі, які генеруватимуть електроенергію.
Зараз підрядники роблять перегородки та готуютьcя зводити зовнішні стіни на першому поверсі дитсадка, а також встановлюють залізобетонний каркас на другому поверсі та паралельно прокладають теплотрасу.
Вже встановлені труби для подачі води та твердопаливна котельня.
Завершити будівництво сучасного дитсадка у Іларіоновому планують у 2018 році.
«У Іларіоновому є три дитсадка, проте місць для малечі не вистачає – понад півтори сотні черговиків, – наголошує голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Нарешті черги у дошкільнят не буде».
Як зазначив голова Іларіоновської об'єднаної територіальної громади Дмитро Єкзархов, черги у дошкільні заклади досі залишаються найболючішою темою для селища.
«Я звернувся під час виїзного прийому до губернатора, який погодився допомогти, – розповідає він. – Нас почуло обласне керівництво – очікуємо садка із нетерпінням».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.