У Києві мають намір побудувати велосипедно-пішохідний міст з освітленням на сонячних батареях

У Києві мають намір побудувати велосипедно-пішохідний міст з освітленням на сонячних батареях
У Києві мають намір з’єднати Володимирську гірку з парком «Хрещатий» і оглядовим майданчиком біля сталевої арки мостовим пішохідно-велосипедним переходом з освітленням на сонячних батареях.
Як зазначає на своїй сторінці у Facebook замісник голови КМДА Олександр Спасибко, архітектурно-планувальна частина проекту була схвалена на засіданні секції містобудівної ради 14 грудня.
«Повноцінна транспортна споруда, по якій зможе, в разі потреби їздити снігоприбиральна техніка, в основному проектується для пішоходів та велосипедистів, – розповідає він. – Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, освітлення, відеоспостереження».
Велодоріжку розташують посередині шестиметрового мостового полотна, продовжує директор Департаменту містобудування і архітектури КМДА Олександр Свистунов, передає Вечірній Київ.
«Можливо велосипедну доріжку зроблять з підігрівом, щоб не було ожеледиці взимку, – уточнює він. – На додачу, розглядається також можливість встановлення сонячних батарей, які генеруватимуть електроенергію для опалення та освітлення пішохідно-велосипедного переходу».
Міст мають намір побудувати у дуже складному місці, каже керівник авторського колективу архітекторів із «Проектні системи ЛТД» Андрій Миргородський.
«Тільки висота опор буде 36 метрів в районі колони Магдебурзького права, де побудувати щось дуже проблематично – ніякі традиційні мости з арками і вантами тут не доречні (тому й вибрали опори), а сам міст ще має бути майже непомітним з лівого берега», – пояснює він.
Всі наші пропозиції будуть передані в комісію ЮНЕСКО, яка узгоджує будь-які дії в заповідній зоні київських пагорбів, каже Андрій Миргородський.
«Наразі ми продумуємо різні варіанти із сучасним асфальтом, – пояснює він. – Ми вирішили зробити міст довжиною 222 метри на великій висоті з трьома зигзагами, аби він не лякав пішоходів, і не завдавав психологічного дискомфорту».
Пішохід, що перебуватиме на кожному з таких відрізків, бачитиме перед собою кожен раз іншу панораму: Європейської площі, Подолу і північних районів столиці, лівобережну далечінь і Троєщину, Дніпро (лівий берег на півдні), схили і столичні мости, Києво-Печерську лавру, пояснює Андрій Миргородський, додаючи, що найкращим буде вид з моста на пам’ятник Рівноапостольному князю Володимиру, коли можна бути на одному рівні з пам’ятником, бачити обличчя і вбрання князя.
«На мосту, де будуть повороти, зробимо острівці із скляним полом, щоб можна було дивитися вниз, огорожі та перила теж будуть скляними, ліхтарі будуть енергозберігаючими, а з підсвіткою у нічний час ми не поспішатимемо, – пояснює він. – Для об’єкту знадобиться велика кількість камер відеонагляду і охоронних систем».
Пішохідно-велосипедний перехід зв'яже туристичні місця Києва, наголошує Олександр Свистунов.
«Ми прагнемо здивувати киян та гостей міста – це ланка, яка повинна бути дуже технологічною і вирішувати багато питань: безпеки пересування, правильного розподілу потоків та ширини моста, – пояснює чиновник. – Проект, про який говорять не одне десятиліття, повинен об'єднати дві святині, замкнути верхню бровку Дніпра і об'єднати Лавру, Парк Слави, перейти через Маріїнський парк до Арки дружби народів та до пам'ятника князю Володимиру».
За словами Олександра Свистунова, зводити мостовий перехід будуть за кошти міського бюджету.
Будівництво пішохідно-велосипедного мосту, який з'єднає Володимирську гірку з парком «Хрещатий» і оглядовим майданчиком біля сталевої арки, планують розпочати вже у наступному році.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.