Як вугільні шахти перетворюють на плавучі сонячні електростанції, – приклад Китаю

Як вугільні шахти перетворюють на плавучі сонячні електростанції, – приклад Китаю
Світ поступово відмовляється від брудного викопного палива – вугілля, однак у деяких країнах закинуті вугільні шахти повертаються до життя, але вже як сонячні електростанції. Днями Державна енергетична компанія Китаю Three Gorges New Energy Co. побудувала і частково запустила на затопленому вугільному кар'єрі в окрузі Хуайнань плавучу сонячну ферму потужністю 150 МВт, яка стане найбільшою в КНР, пише Quartz.
Будівництво сонячної електростанції вартістю $151 млн почалося в липні. Її вже частково підключили до мережі, але завершити роботи планують в травні 2018-го. Потужності плавучої СЕС вистачить для живлення 94 тисяч будинків. До цього найпотужнішою плавучою сонячною електростанцією вважалася китайська 40-мегаватна станція в тому ж регіоні. Станом на 2008 рік, вугільна шахта в Хуайнані забезпечувала 20 % потреб країни у вугіллі.
Зацікавлена у перетворенні шахт на сонячні електростанції і Німеччина. В 2018 році закриють родовище Проспер-Ханіель, глибина шахт якого сягає 600 м. На їх місці буде плавуча СЕС потужністю 200 МВт, що на 30 % забезпечить чистою електроенергією Північну Рейн-Вестфалію.
В США компанія Berkeley Energy Group націлилася на вугільні шахти в горах Аппалачі. Споруджені там сонячні електростанції матимуть потужність 50-100 МВт вже у 2018 році. Також найглибшу вугільну шахту у Великобританії, яку закрили у 2015 році, планують перетворити у 5-мегаватну сонячну ферму.
Будівництво СЕС на закинутих вугільних шахтах має низку переваг, адже ці території не підлягають подальшому промисловому використанню і не придатні для сільського господарства.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.